Beiskolázás: az Ökumenikus Segélyszervezet 150 erdélyi családot támogat

MTI 2017. szeptember 05., 14:41

Az Ökumenikus Segélyszervezet 150 erdélyi családot támogat a beiskolázási segélyakciója keretében – közölte kedden a szervezet.

Képünk illusztráció Fotó: Facebook/Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Az erdélyi iskolásoknak szánt tanszercsomagokat kedden délelőtt adták át a marosvásárhelyi Lazarenum Alapítvány székhelyén. Az adományból marosvásárhelyi, illetve a környező településeken élő gyermekek, köztük az árvaházak lakói részesülnek. A beérkezett adományokból

a segélyszervezet egységcsomagokkal vagy személyre szabott tanulási támogatással segíti azokat a családokat, amelyeknek nagy gondot jelent gyermekeik beiskolázása.

Fülöp G. Dénesné Suba Ilona, a Lazarenum Alapítvány vezetője az MTI-nek nyilatkozva elmondta: hétfőn érkezett meg a segélyszállítmány, és kedd hajnaltól önkéntesek bevonásával állították össze a csomagokat. Hozzátette:

nyilvántartják a környék nehéz helyzetben levő családjait, és e nyilvántartás alapján választották ki a segélyakció kedvezményezettjeit.

Hozzátette: ezeket a családokat rendszeresen támogatják élelmiszercsomagokkal is, amelyeket szintén az Ökumenikus Segélyszervezettől kapnak.

Amint az Ökumenikus Segélyszervezet közölte: a hatodik éve megszervezett adománygyűjtésének köszönhetően idén összesen ezer magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai iskolás jut beiskolázási támogatáshoz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat