„Egyesítik” a székelyföldi és a kolozsvári diákigazolványt

Bíró Blanka 2018. május 22., 08:39

Partnerségi szerződést írtak alá a székelyföldi és a kolozsvári diákigazolványt bevezető szervezetek: ősztől beindítják az együttműködést, ami azt jelenti, hogy a középiskolások és egyetemisták számára kiállított kártyák felhasználói kölcsönösen élhetnek a kedvezményekkel.

Fotó: Facebook/A kártya

Zsigmond József, a Sic Card elnevezésű diákigazolványt kiadó sepsiszentgyörgyi Centrum Studiorum Egyesület elnöke elmondta, az öt évig érvényes kártyát jelenleg 3718 diák használja aktívan, és 12 partner biztosít számukra kedvezményeket. „A megújulás azt is jelenti, hogy inkább kolozsvári központú lesz a kezdeményezés, de attól megmarad a székelyföldi jellege.

A két rendszer összekapcsolása révén a kolozsvári egyetemisták otthon, a Székelyföldön használhatják a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) által kiadott, úgynevezett A kártyát, igénybe vehetik a régióbeli partnerek által felajánlott kedvezményeket. Ugyanakkor a Székelyföldön kiállított Sic Card is érvényesíthető lesz Kolozsváron”

– magyarázta Zsigmond József. Kivételt képez a kolozsvári tömegközlekedés, ahhoz A kártya kell, a székelyföldi diákigazolványt nem fogadják el.

Lőrincz István, a KMDSZ elnöke felidézte, négy éve indult a diákkártyaprogram, akkor keretszerződést kötöttek az önkormányzattal, a tömegközlekedési vállalattal, két vonalon ingyenes közlekedést biztosítanak a diákoknak. Évente átlag harminc partnerük van, kedvezményes belépőket biztosít, éttermekben, sportlétesítményekben is szavatol kedvezményt az A kártya – tájékoztatott Lőrincz.

Tanévenként mintegy 6500 igazolványt állítanak ki, a magyar diákok körében rendkívül népszerű. Zsigmond József arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek a kártyák az európai diákigazolványok minden tulajdonságával rendelkeznek, minden országban elfogadják.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat