Befogott száj: Magyary Előd nem kért nyilvánosan bocsánatot marosvásárhelyi képviselőtársától

Kőrössy Andrea 2018. február 18., 15:36 utolsó módosítás: 2018. február 18., 15:39

Ígérete ellenére nem kért nyilvánosan bocsánatot Magyary Előd, a marosvásárhelyi önkormányzat RMDSZ-es frakcióvezetője Györfi Júliától, a Szabad Emberek Pártjának (POL) helyi képviselőjétől, akinek a korábbi tanácsülésen azt mondta: „Fogd be a szád!".

Magyary Előd: „a politika másként működik” Fotó: Boda L. Gergely

Györfi Júlia a Krónikának azt nyilatkozta: a vásárhelyi tanács csütörtöki rendkívüli ülésén nem történt nyilvános bocsánatkérés, ehelyett Magyary az ülés végén odament hozzá, és közölte,

magánemberként és orvosként bármikor számíthat rá POL-os kollégája, de mindketten tudják, hogy a politika másként működik.

Györfi Júlia amúgy nem lepődött meg különösebben, elmondása szerint a nyilvános bocsánatkérést egyébként sem érezte volna teljesen őszintének. Azt is elmondta: a megelőző napokban szakbizottsági üléseken találkozott Magyaryval, aki személyesen elnézést kért a modortalan beszólásért.

Magyary Előd február elején nyilatkozta azt a Krónikának, hogy nyilvánosan bocsánatot fog kérni Györfy Júliától a január 29-ei tanácsülésen elhangzottakért.

Az ülésen egy napirendi pont vitatása kapcsán a többiekhez hasonlóan Györfi Júlia is szót kért, és elmondta a véleményét, majd a POL másik tanácsosa, Hermann Mark Christian akart hozzászólni a témához, ekkor érkezett az RMDSZ frakcióvezetőjétől a megengedhetetlen beszólás. Az esetet egyébként csak Hermann Mark Christian reagálta le, a többiek többnyire elnevetgélték az ügyet.

Az RMDSZ tanácsosa akkor a Krónikának azt nyilatkozta: nem tartja súlyosnak a helyzetet, nem érti, miért lett ebből ekkora cirkusz, „én nem látok ebben annyira nagy bűnt", elmondása szerint aki ismeri, tudja, hogy nem egy faragatlan ember. Úgy vélte, a sajtó felfújta az ügyet, főleg azzal, hogy azt állították, ezzel minden nőt megsértett. „Holott én nagyon is nőpárti vagyok, szeretem és imádom a nőket!" – fogalmazott a városi tanácsos. Mint kifejtette: csak annyi történt, hogy egy szerencsétlen, nem kontrollált kifejezést használt, amikor az egyik tanácsos szót kapott, Györfi Júlia pedig „rábeszélt", ráadásul mindenki nagyon fáradt volt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat