Állt a vasúti forgalom Brassónál, több országúton sem lehet közlekedni

Krónika 2017. október 30., 09:05 utolsó módosítás: 2017. október 30., 14:18

Hétfő reggel 7 óra 30 perctől leállt a vasúti forgalom Brassó és Predeal között, miután az erős szél az elektromos vezetékre döntött egy fát – közölte Ioan Pintean, a brassói regionális vasúti igazgatóság vezetője. Fennakadások vannak országutakon is.

Fotó: Facebook/Hargita Megyei Csendőrség

A vasúti igazgató az Agerpres hírügynökségnek elmondta, több régió és interrégió szerelvény elakadt a Bukarest-Brassó főútvonalon, ezek közül egy Brassóban, egy Felsőtömös és Alsótömös között, egy Predeálon, egy pedig Derestyén várja, hogy felszabadítsák a vonalat.

Az igazgató elmondta: a fatörzs csak az egyik vágányra esett, de amíg ezt eltávolítják a sínekről, mindkét irányban lezárták a közlekedést.

Hétfő reggel 9 órakor újraindult a vasúti forgalom Brassó és Predeal között, miután eltávolították az erős szél által az elektromos vezetékre döntött fát. Az elakadt vonatokat egymás után indítják útnak. A baleset miatt a következő vonatok esetében lehet késésre számítani R 3023, IR 5538, IR 14034, IR 1644, IR 1632 és IR 1745, amelyek Brassóban, Felsőtömös és Alsótömös (Timişul de Sus, Timişul de Jos) között, Predeálon és Derestyén (Dârste) várták, hogy felszabadítsák a vonalat. A vasúti közlekedés másfél órát szünetelt.

Ezzel egy időben a kedvezőtlen időjárás miatt lezárták hétfő reggel a DN 67C (Transzalpina) országutat Rânca és Obârşia Lotrului között, és a DN7C (Transzfogaras) országutat Piscu Negru – Bâlea-vízesés között (ezt eredetileg november 1-jén tervezték lezárni) – tájékoztat az Országos Rendőr-főkapitányság hétfő reggeli közleménye.

Lezárták ugyanakkor a DN12C utat Gyergyószentmiklós és Almásmező, valamint a DN13B utat Parajd és Gyergyóalfalu között. A Borgói-hágón, Beszterce-Naszód és Suceava megye között megtisztították az utat és megszüntették a 7,5 tonnás korlátozást. Máramaros megyében téli körülmények között lehet közlekedni a DJ 186 úton Kapnikbánya és Budfalva között. A rendőrök ellenőrzik a gépkocsikat és csak azokat engedik tovább, amelyek megfelelő módon fel vannak szerelve.

A rendőrség azt ajánlja azoknak, akik ezután indulnak útnak, hogy tájékozódjanak az időjárási körülményekről és az utak állapotáról. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat