Adományokat gyűjt az erdélyi viharkárosultak javára a Magyarországi Református Egyház

MTI 2017. szeptember 22., 14:33

Adománygyűjtést hirdet a vasárnapi erdélyi vihar károsultjai javára a Magyarországi Református Egyház (MRE).

A viharban megrongálódott igazfalvi templom

Az MRE kommunikációs szolgálata az MTI-vel közölte: a viharban, amelynek nyolc halálos áldozata és több mint százharmincan sérültje van, több templom is megrongálódott.

Ledőlt az igazfalvi és a harói templom toronysisakja, megsemmisült a sztánai templom tetőhéjazatának jelentős része, valamint viharkár érte a zsibói, az apanagyfalui és az egeresi templomot is.

Kató Béla erdélyi, illetve Csűry István királyhágómelléki református püspök tájékoztatása szerint a felsoroltak mellett több épület, templom, parókia és villanyvezeték is megrongálódott a tomboló szélben, áll a közleményben.

Budapesti támogatás a megrongálódott erdélyi templomok helyreállításához
A magyar kormány azonnali támogatást nyújt a külhoni magyar közösségek műemléktemplomaiban okozott károk elhárításához – közölte a budapesti Miniszterelnökség kedden az MTI-vel.

Bogárdi Szabó István, az MRE zsinatának lelkészi elnöke és Huszár Pál világi elnök arra kéri a jó szándékú embereket, hogy támogassák a viharkárosult családokat és gyülekezeteket.

Hozzátették: a felajánlásokat a Magyarországi Református Egyház erre a célra elkülönített, 11100104-19024048-36000001-es számlaszámára várják, és arra kérik az adakozókat, hogy a közlemény rovatba írják be: „viharkár”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat