Páva Adorján

2018. január 10., 23:17

Megvezetett, de boldog autótulajdonosok

A legijesztőbb becsléseket is felülmúlja az országba hozott használt személygépkocsik száma: 2017 első tíz hónapjában 600 ezer, külföldről származó autót írattak forgalomba Romániában.

A környezetvédelmi bélyegilleték, azaz a regisztrációs díj eltörlése a várakozásoknak megfelelően felvillanyozta a lakosságot, hiszen így a vevők akár több száz eurót megspórolva juthattak új négykerekűhöz. Persze az új jelző nem a jármű gyártási idejére vonatkozik: a nyugati államokból behozott autók túlnyomó többsége jó néhány évet, egy évtizednél is többet gurult már aszfaltcsíkon.

Ígyhát nagy volt a vigadalom Európa leendő autótemetőjében: tavaly rengeteg olyan polgár álma vált valóra, aki korábban nem engedhette meg magának az autóvásárlást, miközben a kupeckedés igazán jól fizető foglalkozássá vált. A boldog vevők és eladók természetesen fittyet hánynak arra, hogy üzletkötéseik révén mennyivel lesz nagyobb a közutakon a balesetveszély és a szén-monoxid-kibocsátás.

Nem is lehet őket lehurrogni, hiszen semmi törvényelleneset nem tettek, csupán autót adtak-vettek, ami ma már nálunk sem számít luxusterméknek. Az egyre lehangolóbb statisztikai adatokért azok a vezető politkusok a felelősek, akik 2016 végén ütős kampányfogássá kozmetikázták át a regadó eltörlésére vonatkozó uniós figyelmeztetéseket és tiltásokat, majd amikor kormányra kerültek, teljesítették ígéretüket, ám – ismét környezetvédelmi szempontok mögé bújva – szinte azonnal hadoválni kezdtek egy új illeték bevezetéséről.

Ez azonban már nemcsak a külföldről behozott autók forgalomba íratására vonatkozna, hanem minden gépkocsi-tulajdonost érintene. Az új teher mértéke az eddig elhangzottak szerint az autó életkorától és szennyezési tulajdonságaitól függhet, konkrétumokat legutóbb március–áprilisra ígértek. Így még várat magára a PSD nagy húzásának beteljesedése, amely csekély három lépésből áll: többek között a regadóeltörlésről szóló ígérettel megnyeri a választásokat; be is tartja vállalását, hogy élvezzék ki magukat a boldog voksolók; közben pedig kidolgoz egy olyan új adót, amely a korábbinál jóval több polgárra vethető ki.

Az már mellékes, hogy 10 hónap alatt körülbelül 10 százalékkal, mintegy 6 millióra nőtt a forgalmi engedéllyel rendelkező személygépkocsik száma, amelyek több mint egyötöde 20 évnél régebbi, csaknem háromnegyede pedig több mint 10 éves. Eközben a nagyobb településeken, a fontosabb országutakon egyre nehezebb közlekedni, hiszen hiányoznak a körgyűrűk, az autópályák – ezekkel nemcsak időt és idegsejteket spórolnánk, hanem környezetkímélőbben is közlekedhetnénk, ugyanis forgalmi dugókban, az araszolgatások során az autó jobban szennyez, mint kényelmes utazósebességben.

Természetesen mindannyiunk számára jobb lenne, ha kevesebb autó közlekedhetne az országban, vagy legalábbis kevesebbet használnák őket, de ez jelenleg nem várható el: alternatívák (városokat behálózó bicikliutak, civilizált és gyors tömegközlekedési eszközök, modern vasúthálózat) hiányában rászorulunk a négykerekűre. Ugyanakkor távol állunk a Nyugaton tapasztalható, egészségbarát és környezetkímélő gondolkodásmód meghonosodásától is – egyszerűen nincs meg az az életszínvonal, amelyből szép lassan kinőhet. Ilyen körülmények között marad nekünk a használt járgány megvásárlásakor érzett öröm és büszkeség, miközben a kormány zavartalanul játszadozhat az adókkal és törvényekkel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Pataky István 2019. március 14., csütörtök

Európai fakírok balról és jobbról

Megvan az a vicc, amikor János bácsi a farkánál fogva forgatja a feje fölött a macskát? Mit csinálsz azzal a szerencsétlen állattal? – kérdi tőle megrökönyödve Józsi. Jót teszek vele. Na, nem most, hanem amikor elengedem – érkezik a válasz.

Kiss Judit 2019. március 13., szerda

Csak a munka menjen

Kísérleti nyúlnak tekint bennünket a tanügyminisztérium – ekképpen bírálta az oktatási rendszert – tegyük hozzá, szerfölött jogosan – az országos diáktanács, amely arra buzdította a próbavizsgázókat, hogy üres lapok beadásával tiltakozzanak a napokban a megmérettetésen.

Balogh Levente 2019. március 12., kedd

Magyar autonomisták, román „csillagászok”

Kiváló képet ad a magyar közösség helyzetéről és a román hatóságoknak a jogos magyar önrendelkezési törekvésekkel szembeni hozzáállásáról mindaz, ami a hétvégén a székely szabadság napja, illetve az autonómiát célzó jogi küzdelem kapcsán történt.

Pataky István 2019. március 11., hétfő

Magyargyűlölők valósága

Itt van ez a Realitatea (Valóság) nevű bukaresti hírtelevízió. Egykor igazi mérce volt a műfajában. Messze előzte a hasonló tematikájú magyarországi csatornákat szakmaiságban, objektivitásban. 

Balogh Levente 2019. március 08., péntek

Milyen értékek fontosak az Európai Néppártnak?

Romániában az elvileg az európai konzervatív és kereszténydemokrata pártokat tömörítő Európai Néppárt (EPP) egyik tagja, a PNL elnöke, Ludovic Orban éppen most jelentette be, hogy nagyon nem szeretne egy másik EPP-tagpárttal, az RMDSZ-szel közösen kormányozni.

Páva Adorján 2019. március 07., csütörtök

Rareș Vasilicáék udvarhelyi építkezése

Különleges látogatók érkeztek a minap Székelyudvarhelyre: tizenhat craiovai középiskolást látott vendégül a Tamási Áron Gimnázium. A találkozót a Hargita és a Dolj megyei tanfelügyelőség „hozta össze”, hogy a diákok testközelből ismerhessék meg egymás kultúráját.

Kiss Judit 2019. március 06., szerda

Mi normális, mi nem az

Biztosan sokan hallották már a magyar abszurd humor egyik legjelesebb képviselőjeként ismert Laár András „alteregójának”, Besenyő Pista bácsinak a „Mi hülyeség, mi nem az” című, emberi mivoltunk fonákságait görbe tükörben láttató eszmefuttatását.

Makkay József 2019. március 05., kedd

Pofonterápia-mentes EP-választást

Az európai parlamenti választások romániai esélyeit taglaló egyik Facebook-csoportban egy liberális világnézetű magyar értelmiségi teljes mellszélességgel az USR + PLUS listáját ajánlja bizonyosságként arra, hogy ennél jobb társaságot senki nem kínál.

Bálint Eszter 2019. március 04., hétfő

És a végén senki sem felel

Az év végéig elkészül 180 kilométer autópálya – mondta fel a leckét Răzvan Cuc újonnan kinevezett közlekedésügyi miniszter. Hisszük, ha látjuk – válaszolhatnánk, de valljuk be, az eddigi tapasztalataink alapján nemigen tudjuk elhinni.

Balogh Levente 2019. március 01., péntek

A Fogarasföldtől a Székelyföldig

Harminchárom Brassó, illetve Szeben megyei település a napokban bejelentette, hogy létre kívánják hozni a Fogarasföld mikrorégiót.

Vélemény
Pataky István: Európai fakírok balról és jobbról

Megvan az a vicc, amikor János bácsi a farkánál fogva forgatja a feje fölött a macskát? Mit csinálsz ...

Kiss Judit: Csak a munka menjen

Kísérleti nyúlnak tekint bennünket a tanügyminisztérium – ekképpen bírálta az oktatási ...

Balogh Levente: Magyar autonomisták, román „csillagászok”

Kiváló képet ad a magyar közösség helyzetéről és a román hatóságoknak a jogos ...

Hallgassa online rádióinkat