HIRDETÉS

Változik a székelyföldi sípályák nyitvatartása karácsony idején

Dósa Ildikó 2016. december 23., 19:02

Karácsony első napján zárva tart számos székelyföldi sípálya, egy kivételével. A legmagasabban fekvő székelyföldi síközpontban, a Madarasi Hargitán a Nagy Mihály felső szakaszának kivételével minden pálya használható naponta 10 és 16 óra között, azonban szombaton és vasárnap nem üzemelnek a felvonók.

Hétfőtől ismét remek hóviszonyokat ígérnek az üzemeltetők, azonban a hegyre felvezető utakat rendszeresen takarítják, ám a hólánc használata kötelező, mint ahogyan a védősisaké is a sípályán – közölte Magyari Tekla, a síközpont sajtófelelőse.

A Parajdhoz tartozó Bogdán sípálya szombaton 10 és 15 óra között nyitva tart, vasárnapra azonban bezár. Hétfőtől újra a megszokott program szerint, 10-től 17 óráig várja a sportolni vágyókat. Székely Béla üzemeltető elmondta, itt a taposott hóréteg 40 centiméter, idén először a két pályát összekötő erdei szakaszt is sikerült hóágyúzni.

A Havas Bucsin sípályán jelenleg mindkét pályát 30–35 centiméteres természetes hótakaró fedi, itt nem hóágyúznak. Ezen a hétvégén zárva tartanak, hétfőtől azonban mindennap 10 és 17 óra között várják a látogatókat – közölte Magyari Márta adminisztrátor. Homoródfürdőn, a Lobogónál félméteres taposott hóréteg borítja a pályát, amelyet karácsonykor is használhatnak a sízők, mivel a felvonók 10 és 21 óra között szünet nélkül működnek – tudtuk meg Kiss Veronikától, a pálya üzemeltetőjétől.  

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS