Krónika Online
2017. március 29., szerda; Ma Auguszta napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Tigrisek is elpusztultak a bukaresti tűzvészben

Krónika | 2017.01.12. [09:19] | Utolsó módosítás: 2017.01.12. [13:54]

Tűz ütött ki csütörtök reggel Bukarestben a Globus cirkusz Petricani sugárúton működtetett karámjában. Két tigris, két vietnámi sertés, négy macska és három kutya pusztult el a tűzben.

tuztig2_b

A bukaresti sürgősségi felügyelőség közleménye szerint a tüzet sikerült eloltani az istállóban, ahol csütörtök hajnalban csaptak fel a lángok.

Az Agerpes hírügynökség tudósítása szerint a tűzoltóknak állatorvost kellett hívniuk, hogy a mentést és tűzoltást megelőzően elaltassák, majd elköltöztessék a vadállatokat, amelyeket másképpp nem lehetett kiszabadítani a ketrecekből. Végül az állami cirkusz egy szakembere sietett a helyszínre, aki beadta az altatószert a veszélyes állatoknak, csak ezt követően tudtak a tűzoltók belépni a ketrecekbe, hogy eloltsák a lángokat.

tuztig_b

Több mint húsz állatot – hét tigist, hat tevét, két bikát és pónilovat, egy lovat, egy kengurut, több kecskét és agarat – sikerült kimenteni a tűzből, viszont két tigris, két vietnámi sertés, négy macska és három kutya elpusztult.

A lángokat 15 tűzoltóautó segítségével fékezték meg. Az oltást megnehezítette, hogy a tűzcsapok befagytak, illetve alig látszanak ki a hóból – közölte a sürgősségi felügyelőség.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét