HIRDETÉS

Tigrisek is elpusztultak a bukaresti tűzvészben

Krónika 2017. január 12., 09:19 utolsó módosítás: 2017. január 12., 13:54

Tűz ütött ki csütörtök reggel Bukarestben a Globus cirkusz Petricani sugárúton működtetett karámjában. Két tigris, két vietnámi sertés, négy macska és három kutya pusztult el a tűzben.

A bukaresti sürgősségi felügyelőség közleménye szerint a tüzet sikerült eloltani az istállóban, ahol csütörtök hajnalban csaptak fel a lángok.

Az Agerpes hírügynökség tudósítása szerint a tűzoltóknak állatorvost kellett hívniuk, hogy a mentést és tűzoltást megelőzően elaltassák, majd elköltöztessék a vadállatokat, amelyeket másképpp nem lehetett kiszabadítani a ketrecekből. Végül az állami cirkusz egy szakembere sietett a helyszínre, aki beadta az altatószert a veszélyes állatoknak, csak ezt követően tudtak a tűzoltók belépni a ketrecekbe, hogy eloltsák a lángokat.

Több mint húsz állatot – hét tigist, hat tevét, két bikát és pónilovat, egy lovat, egy kengurut, több kecskét és agarat – sikerült kimenteni a tűzből, viszont két tigris, két vietnámi sertés, négy macska és három kutya elpusztult.

A lángokat 15 tűzoltóautó segítségével fékezték meg. Az oltást megnehezítette, hogy a tűzcsapok befagytak, illetve alig látszanak ki a hóból – közölte a sürgősségi felügyelőség.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS