Ötnaposra bővül a margittai Szabadság Feszt

Bede Laura 2018. április 20., 08:19

Bejelentették a szervezők a hatodik alkalommal, augusztus 29. és szeptember 2. között rendezendő Szabadság Feszt első fellépőit.

Fotó: Szabadság Feszt

A Nagyváradtól 45 kilométerre lévő Margitta új termálstrandján színpadra lép többek között a Hooligans, az Irie Maffia, a Margaret Island, a Depresszió, a Bagossy Brothers Company.

A csütörtöki kolozsvári sajtótájékoztatón Boda Gergely Zoltán, a Bihar megyei Vidéki Ifjúsági Szövetség (Vidifisz) elnöke, illetve Demián Zsolt, a Margittai Ifjak Köre (MIK) elnöke elmondta, főként magyarországi zenekarokat hívtak meg, de a hazai előadóművészeknek is szeretnének fellépési lehetőséget nyújtani. A fesztiválon több mint húsz zenész lép fel, a hajnali négy óráig tartó bulikban pedig lemezlovasok felelnek a jó hangulatért.

A főszervezők újdonságként emelték ki, hogy a fesztivál idei kiadását ötnaposra bővítik, így augusztus 29-én, szerdán tartják a nulladik napot.

Ekkor a kulturális programok kerülnek előtérbe, táncoktatást, táncházat szerveznek. A fesztivál első napján a megnyitót követően sporttevékenységeken és szórakoztató eseményeken vehetnek részt az érdeklődők, 21 órától pedig kezdődnek a nagyszínpadi koncertek. A többi nap programjával kapcsolatban elmondták, délelőtt a nyári egyetem keretében szakmai beszélgetések lesznek, délután pedig lábteniszbajnokság és egyéb sportprogramok.

A szervezők kifejtették,

a jegyértékesítés pénteken indul, a Super Early Bird bérletek 49 lejbe kerülnek, melyben benne van a kempingezési lehetőség és a Szabadság Feszt ideje alatt a termálstrand használata is.

Jegyeket online a Biletmaster.ro oldalon lehet vásárolni, illetve Bihar megyében Nagyváradon kívül valamennyi városban vannak jegyeladó pontok.

Arról is beszámoltak, hogy a Bihar megyei Vidéki Ifjúsági Szövetség 2013-ban szervezte meg először a Szabadság Fesztet Margittán. Rámutattak, a helyszín bevált, mivel a fesztiválozóknak különösen tetszett, hogy minden feltételnek (szállás, kempingezés, étkezés, tisztálkodási lehetőség, fürdőzés) megfelelt a terep. A szervezők szerint a résztvevők számát tekintve folyamatos a növekedés. Az első évben pár százan „költöztek be” a fesztivál idejére a margittai strandra, míg tavaly már hétezer részvevője volt a fesztiválnak. Kifejtették, idén ismét arra számítanak, hogy a létszám jelentősen nőni fog.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat