HIRDETÉS

Megteltek a terek szilveszterkor: Erdély-szerte folyt a pezsgő a nagyvárosokban

Krónika 2017. január 02., 18:03

Többnyire tűzijátékkal és pezsgőzéssel búcsúztatták az óesztendőt az erdélyi nagyvárosokban, ahol az önkormányzatok ezúttal is kivették a részüket a szilveszterezésből. 

Kolozsvár főterén több ezer ember töltötte a szilveszter éjszakát, a Semnal M együttes koncertjét követő tízperces tűzijáték pedig beragyogta a 700 éves Szent Mihály-templomot. A karácsonyi vásár közepére felállított színpad körül, a mínusz hét fokos hidegben mintegy ötezer óévbúcsúztató keltett forró hangulatot: az emberek poharakkal, pezsgősüvegekkel érkeztek a térre, akik pedig nem hoztak, azokat a polgármesteri hivatal kínálta a hivatal által felnyitott 700 üveg pezsgőből.

A karácsonyi vásár házikói forralt bort és forró csokit kínáltak, a központban felállított korcsolyapályán pedig ingyen siklottak, akik így akarták köszönteni az új esztendőt. A 22 órakor elkezdett koncertsorozatot a kolozsvári BigToneZ banda zárta. A helyi tanács és más a támogatók pénzéből megszervezett utcai szilveszter az Agerpres tájékoztatása szerint 60 ezer lejbe került.

Több ezren töltötték a szilveszter éjszakát Nagyszeben központi terén is, ahol felelevenítették, hogy tíz évvel ezelőtt a megyeszékhely – Romániában elsőként – Európa Kulturális fővárosává vált. A jó hangulatról többek között az 1970-es évek egyik legjelentősebb angol hardrock-zenekara, Uriah Heep gondoskodott. Tizenöt perces tűzijátékban gyönyörködhettek az aradiak is, ahol a helyi tanács 50 ezer lejjel támogatta az utcai szilvesztert.

Idén sem maradt el a hagyományosnak mondható szilveszteri tűzijáték Székelyudvarhelyen, ahol hatalmas tömeg gyűlt össze a Márton Áron téren tartott eseményre. A polgármesteri hivatal által bejelentett tíz perchez képest valamivel hosszabb ideig, nagyjából negyed órán át tartott a pirotechnikai attrakció. Gyergyószentmiklóson változtak a szokások: miközben a korábbi években élő malacot sorsoltak tombolán az utcai szilveszter színpada előtt összegyűltek között, idén a főnyereményt nem élve, hanem ropogósra sülve, tálcán adták át a szerencsésnek. Krónika

Végzetes tűzijátékozás Bukarestben

Életét vesztette egy nő szilveszter éjszakáján Bukarestben, miután tűz ütött ki egy zárt helyiségben, ahol petárdát robbantottak. A balesetben egy másik nő és egy tíz éves gyermek megsérült. A fővárosi katasztrófavédelem jelentése szerint villámgyorsan terjedt a pirotechnikai eszköz okozta tűz a lakásban, és mire a tűzoltók kiértek a helyszínre, az egyik nő már életét vesztette. A másik nő pánikrohamot kapott, egy tíz éves gyermek légzése pedig leállt, ám sikerült újraéleszteni. Egyébként naponta több mint ötezer tűzoltó teljesített szolgálatot országszerte december 31-én és január 1-jén, amikor összesen 2 670 esetben riasztották a lánglovagokat. A naponta szolgálatot teljesítő egységeken felül több mint 12 ezer rendőrt mozgósítottak országos szinten az óév utolsó és az új év első napjára.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS