HIRDETÉS

Maciért kapható színházjegy a vásárhelyi Stúdió Színház előadására

Szász Cs. Emese 2016. december 15., 13:52

Macival, meleg ruhával, édességgel vagy egyéb játékokkal lehet jegyet váltani december 20-án a marosvásárhelyi Stúdió Színház előadására, az aznapi produkció ugyanis jótékonysági esemény, amelyen a hajléktalanok és legelesettebbek számára gyűjtenek.

Harmadik éve szervezi meg ezt a különleges jótékonysági akciót a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem a hollandiai alapítású, de marosvásárhelyi székhelyű Coming Home Egyesülettel. „Az egyesülettel olyan akciót szervezünk, amellyel a város és a környék legelesettebbjei számára gyűjtünk. A társadalom sosem tudja teljesen megoldani ezen emberek problémáit, de legalább az ünnepek kapcsán próbálunk kicsit rájuk is figyelni, még akkor is, ha ez a segítség épp csak egy csepp a tengerben” – fogalmazott az egyetem rektorhelyettese, Balási András.

Az akció lényege, hogy a közelgő ünnepek szellemében az egyetem Stúdió Színháza a szegények megsegítésére szánt ajándékok ellenében bocsát ki jegyeket a december 20-án este hét órakor kezdődő Habaré előadásra. A jótékonykodni vágyók főként meleg ruhával, édességgel vagy játékokkal segíthetnek, cserébe kapnak egy-egy jegyet a Gáspárik Attila rendezte előadásra.

Az adományok ebben az évben is a marosvásárhelyi székhelyű Coming Home Egyesület segítségével jutnak el karácsonyi ajándékként a rászorulókhoz – tudtuk meg az egyesület Hollandiából származó alapító elnökétől, Daan de Groottól. „Három éve vagyunk itt, hogy segítsünk a legelesettebbeknek. Különböző céljaink vannak, amelyek közül a legnagyobb, hogy reményt nyújtsunk ezeknek az embereknek” – fogalmazott Daan de Groot, aki legújabb projektjükről is mesélt.

Olyan programot indítottak el ugyanis, amelyben a marosvásárhelyi November 7. negyedbeli 7-es számú iskolába 20 olyan gyereket írattak be, akiket eddig sosem iskoláztattak, „sokakat például azért, mert a kisebb testvéreiket nevelték otthon. Most azonban nagyon szeretnek iskolába járni. Hogy miben lehet segíteni nekik? Sok mindenben. Van közöttük például egy testvérpár, akik felváltva járnak iskolába: egyik nap egyik, másik nap másik, mert kettejüknek csupán egy cipőjük van” – mondta a Második Esély elnevezésű projektjükről Csöbi Olga Csilla szociális asszisztens, aki Veress Beáta pszichopedagógussal együtt tanítja a két csoportra osztott gyerekeket.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS