HIRDETÉS

Kísértetek lakják a 17. századi királyi palotát a svéd királyné szerint

Krónika 2017. január 04., 16:24

Szilvia svéd királyné azt állítja, hogy kísértetek lakják a stockholmi királyi kastélyt. XVI. Károly Gusztáv király 73 éves felesége a svéd köztévé egy új, csütörtökön adásba kerülő dokumentumfilmjében beszél erről, mely a stockholmi Lovön-szigeten fekvő Drottningholm-palotát, a királyi család 1600-as években alapított rezidenciáját mutatja be. 

„Ez a hely tele van történelemmel. És itt vannak kis barátaink is... a szellemek. Mind nagyon barátságosak, de az ember olykor érzi, hogy nincs teljesen egyedül. Jöjjenek el és tapasztalják meg maguk is! Nagyon izgalmas, nincs mitől tartani\" – mondja a műsorban a királyné, aki egy német üzletember és egy brazil nő gyermeke – olvasható az MTI-n.

A királynéi interjút ismertető angol nyelvű hírportál, a TheLokal.se szerint a svéd uralkodó felesége a legkevésbé sem ijed meg a \"túlvilági lakótársaktól\", akiknek a társaságát úgymond személyesen is megtapasztalta. Szilvia királyné nem az egyetlen az uralkodócsaládban, aki hisz a kísértetekben. A dokumentumfilmben megszólal a király testvére, Krisztina hercegnő is, akinek ugyancsak meggyőződése, hogy az ódon házakat kísértet járja. „Rengeteg az energia ebben a házban, és furcsa lenne, ha ez nem fejeződne ki hangok és alakok formájában” – mondja.

Amatőr kísértetvadászok maguk is megpróbálhatnak találkozni az állítólagos szellemekkel, mert az UNESCO világörökségi listáján is szereplő 17. századi palota egész évben nyitva áll a látogatók előtt, kivéve a déli szárnynak a királyi család által lakott termeit. Az elvilágiasodott svédekre amúgy egyáltalán nem jellemző a babonásság - jegyezte meg az AFP.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS