HIRDETÉS

Juhnyáj a tömbházak tövében: beköltözik a falu a városba Csíkszeredában

Krónika 2015. szeptember 23., 20:57

Juhnyáj, kombájn, szénaboglyák várják a csíkszeredai tömbházak tövében az érdeklődőket a hétvégén, ahol harmadízben szervezik meg a Falu a városban rendezvényt.

Fotó: Mihály László

A 7határ gazdaportál és Csíkszereda polgármesteri hivatala által szervezett szeptember végi családi esemény kezdeményezői szerint az első két év tapasztalatai alapján várhatóan idén is percek alatt megtelik a falu, és veszik birtokba a gyerekek a négyszeresére bővülő Széna teret.

A városban berendezett faluban a kicsik boglyáról boglyára ugrálhatnak, közel száz háziállatot simogathatnak vagy csodálhatnak meg: lovakat, pónikat, kecskéket, szarvasmarhákat, juhokat esztenával és szamárral, sertéseket, amelyek mind-mind arra várnak, hogy reggelit kapjanak a gyerekektől.

„Éhezniük pedig valószínűleg nem kell: a kézi daráló eddig is jó szerszámnak bizonyult, a lovak is kaptak szénát, a tehenek vizet, káposztalevelet a kecskék. Meg almát, banánt, főtt krumplit, kürtőskalácsot – a kecskék ugyanis mindig mindenevőnek bizonyulnak mindaddig, amíg az állatorvos megálljt nem parancsol a jóllakott állatok láttán” – írták a szervezők.

A családi hét végén traktorozás, gépmustra is várja az érdeklődőket, unatkozó gyerekeket, türelmetlen szülőket, nagyszülőket pedig még senki sem látott a Falu a városban rendezvényen, amely a Szív utcai dendrológiai parkban várja a látogatókat. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS