Krónika Online
2017. március 29., szerda; Ma Auguszta napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Juhnyáj a tömbházak tövében: beköltözik a falu a városba Csíkszeredában

Krónika | 2015.09.23. [20:57]

Juhnyáj, kombájn, szénaboglyák várják a csíkszeredai tömbházak tövében az érdeklődőket a hétvégén, ahol harmadízben szervezik meg a Falu a városban rendezvényt.

faluvaros_foto mihaly_laszlo_b(fotó: Mihály László)

A 7határ gazdaportál és Csíkszereda polgármesteri hivatala által szervezett szeptember végi családi esemény kezdeményezői szerint az első két év tapasztalatai alapján várhatóan idén is percek alatt megtelik a falu, és veszik birtokba a gyerekek a négyszeresére bővülő Széna teret.

A városban berendezett faluban a kicsik boglyáról boglyára ugrálhatnak, közel száz háziállatot simogathatnak vagy csodálhatnak meg: lovakat, pónikat, kecskéket, szarvasmarhákat, juhokat esztenával és szamárral, sertéseket, amelyek mind-mind arra várnak, hogy reggelit kapjanak a gyerekektől.

„Éhezniük pedig valószínűleg nem kell: a kézi daráló eddig is jó szerszámnak bizonyult, a lovak is kaptak szénát, a tehenek vizet, káposztalevelet a kecskék. Meg almát, banánt, főtt krumplit, kürtőskalácsot – a kecskék ugyanis mindig mindenevőnek bizonyulnak mindaddig, amíg az állatorvos megálljt nem parancsol a jóllakott állatok láttán” – írták a szervezők.

A családi hét végén traktorozás, gépmustra is várja az érdeklődőket, unatkozó gyerekeket, türelmetlen szülőket, nagyszülőket pedig még senki sem látott a Falu a városban rendezvényen, amely a Szív utcai dendrológiai parkban várja a látogatókat. 

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét