Krónika Online
2017. április 30., vasárnap; Ma Katalin, Kitti napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Három napig szülinapoznak a kolozsvári fiatalok

Bede Laura | 2017.03.27. [22:49]

Színes programkínálattal várja az érdeklődőket a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) 27. születésnapja alkalmából szervezett rendezvénysorozat. 

kmdszszul_b

A kedden kezdődő ünnepséget a KMDSZ Keresztszülő mentorprogramnak a gólyái szervezik, Varga Zsuzsa főszervező irányításával. A kincses városban a háromnapos esemény többek között kulturális programelemekből, sportprogramokból, kocsmajátékokból áll.

A szülinapi rendezvény egy kortárs kiállítás megnyitójával kezdődik a KMDSZ-pincében 15 órától, 16 órától ugyanezen a helyszínen rövidfilmeket vetítenek, majd 18–21 óra között Honfoglalót játszhatnak az érdeklődők a Heltai Folk Kocsmában. A néptánc kedvelői ugyanitt 21 órától táncoktatáson vehetnek részt, 22 órától táncházban mutathatják meg a tanult lépéseket. Szerdán a sport kapja a főszerepet, 14 órától streetball- és futballmérkőzések lesznek a Babeş-parkban, ezzel párhuzamosan QR-kódos stafétát lehet játszani a városban. Este szintén párhuzamosan vehetnek részt a jelentkezők slam poetryn a KMDSZ-pincében, és kocsmatúrán a város központjában.

Csütörtökön 14 órától kidobós- és akadálypályán mérkőzhetnek meg az érdeklődők a Babeş-parkban, 19 órától Flashmob a Főtéren, 19-30-tól pedig kincskeresés veszi kezdetét Kolozsvár központjában. A szülinapi ünnepség bulival zárul a Bulgakov kávéházban; mindhárom nap meglátogatható a KMDSZ pincéje, ahol úgynevezett „nyugalomövezetben” pihenhetnek a fiatalok.

         

 

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét