HIRDETÉS

Elkezdik a Colectiv-ügy bírósági tárgyalását

Krónika 2016. december 29., 19:54

 

Elrendelte csütörtökön a bukaresti törvényszék az elsőfokú tárgyalás elkezdését az úgynevezett Colectiv-perben, amelyben gondatlanságból elkövetett emberöléssel, testi sértéssel, valamint a biztonsági és munkavédelmi előírások be nem tartásával vádolják a fővárosi szórakozóhely három tulajdonosát, Alin George Anastasescut, Paul Ganceát és Costin Mincut – számol be az Agerpres hírügynökség. Ugyanebben az ügyben bíróság elé állítják még a klubot lángra lobbantó tűzijátékot rendező pirotechnikai cég három képviselőjét, azaz Daniela Niţă tulajdonost, Cristian Niţă igazgatót és Viorel Zaharia pirotechnikust.

A bukaresti törvényszék elutasította a vádlottak által benyújtott fellebbezéseket, és fenntartotta a negyedik kerületi bíróság október 7-én hozott döntését, amely elrendelte az ügy alapfokú tárgyalásának elkezdését, a döntés jogerős. A vádirat szerint a klub három tulajdonosának azért kell felelnie, mert a megengedettnél sokkal több személyt engedtek be a szórakozóhelyre, a helyiség pedig nem rendelkezett kellő számú vészkijárattal. A vádirat értelmében, bár tudták, hogy a falakat gyúlékony szigetelés borítja, mégis engedélyezték a tűzijátékot a koncert idején.
A tűzijátékot rendező pirotechnikai cég illetékeseit többek között azzal vádolják, hogy a Bulgáriából beszerzett pirotechnikai termékek használati utasítását nem fordíttatták le román nyelvre, márpedig a tájékoztatóból kiderült volna, hogy a tűzijátékokat kizárólag szabadtéri használatra szánták. Emellett a pirotechnikai eszközök felszerelésekor nem tartották be a romániai biztonsági előírásokat sem – áll még a vádiratban.

A bukaresti Colectiv klubban 2015. október 31-én egy rockkoncert közben fellobbant tűz nyomán összesen 64 személy vesztette életét.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS