HIRDETÉS

Elkészült a Bâlea-tavi jéghotel

Hírösszefoglaló 2016. december 22., 12:34

Befejezte kedden a 2034 méteres magasságban található Bâlea-tó melletti jéghotel építését a 26 fős, Maros megyei csapat és egy, a Szeben megyei Felekről érkezett szobrász. A magyarói építőkből álló csapat három hét alatt, szélsőséges időjárási viszonyok között építette meg a jégszállodát – írja az Agerpres hírügynökség.

A tizenkettedik alkalommal létrehozott jéghotelt ebben az évben Varga Attila csapata és Dumitru Moscu szobrász építette meg. A jéghotel idei tematikája a Cinema ice (Jégmozi), ez pedig azt jelenti, hogy a legtöbb jégszobor filmekből ismert karaktereket idéz. A turisták a Star Wars, A Hobbit, a Jégkorszak, a Rocky III, a Gladiátor, a King Kong, a Titanic, a Harry Potter és a Dracula által inspirált szobák közül választhatnak majd.

Hét éve a Maros megyei csapat építi a hotelt, amelyet évente átlagosan 8000 turista látogat meg. A Fogarasi-havasokban 2000 méter fölötti magasságban található szállodát teljes egészében a Bâlea-tóból kivágott jégtömbökből építik. A jég vastagsága általában 60-70 cm, a tömbök egy méter hosszúak és fél méter szélesek, ezeket pedig vízzel és hóval tapasztják össze. Az ágyak, az éjjeliszekrények, az asztalok és a székek is jégből készülnek. A vendégek állatbőrökön és különleges matracokon alhatnak, de hálózsákot is kapnak. A szobáknak nincs ajtaja és mellékhelység sincs kialakítva.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS