Beteg gyerekek táboroztatására gyűjtenek a Szomszédnéni Produkciós Iroda humoristái

Bede Laura 2018. február 01., 13:34

Válogatott jelenetekkel, a legjobb poénokkal készül március 3-ára a Szomszédnéni Produkciós Iroda, amelynek tagjai jótékonysági előadást tartanak Kolozsváron a Yuppi tábor javára.

Tóth Szabolcs és Bálint Ferenc Fotó: Facebook/Szomszédnéni Produkciós Iroda

Jótékonysági előadást tartanak a Bonbon-díjas és Karinthy-gyűrűs Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs humoristák a kolozsvári Auditorium Maximumban március 3-án 19 órától.

A rendezvény teljes bevételét a Yuppi élményterápiás táboraiban résztvevő diabéteszes, reumás és onkológiai betegségekben szenvedő gyerekek ingyenes táborozására szánják

– olvasható a szervezők szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Mint kifejtették, Tóth Szabolcs és a Yuppi tábor barátsága 2014-ig nyúlik vissza, amikor önkéntes toborzó videójával több száz embert elért. 2015-ben a Yuppi nagyköveteként ellátogatott a diabéteszes gyerekeknek szóló táborba. Azóta barátként és támogatóként is jelen van a Yuppi életében: 2016-ban szülinapját a beteg gyerekeknek ajánlotta, és egy videóval ösztönözte barátait, ismerőseit, hogy az ajándékokra szánt pénzt adományozzák inkább a Yuppi táborokban résztvevő kicsiknek. Idén humoristatársával, Bálint Ferenccel közösen állnak a kezdeményezés mellé.

„Egy színpadi műsor általában betegség miatt szokott elmaradni, úgyhogy ambivalens érzés, amikor egy előadás betegség miatt születik. Amikor megtudtuk, hogy a Yuppi tábor élményterápiás programokkal segít cukorbeteg, ízületi gyulladásos és daganatos betegségekben szenvedő gyerekeknek, felajánlottuk nekik, hogy mi lenne, ha tartanánk egy „Best of Szomszédnéni”-estet Kolozsváron, aminek a teljes bevétele a beteg gyerekeknek menne. Ezáltal nemcsak mi, hanem mindenki, aki jegyet vesz az előadásunkra, egyszerre fog szórakozni és segíteni is” – fogalmazott Bálint Ferenc.

A szervezők 3 támogatói jegyet ajánlanak fel az érdeklődőknek: a 29 lejes támogatói jegy, amely megfelel egy nyílvessző beszerzésének az íjászfoglalkozáshoz; a 39 lejes Szuper támogatói jegy, amely egy doboz vércukorméréshez szükséges tesztcsík ellenértéke; és az 59 lejes Yuppisztikus támogatói jegy,

amely egy táborozó napi hatszori egészséges étkezésének megfelelő érték. A Szuper és Yuppisztikus támogatói jeggyel rendelkezőket az előadás után kötetlen beszélgetésre várják a Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjaival, illetve közös koccintásra.  A Yuppisztikus támogatói jeggyel rendelkezők ajándékban is részesülnek. Jegyek kaphatók online a Biletmaster.ro oldalon, a KMDSZ-irodában (Petőfi Sándor / Avram Iancu utca, 21. szám), a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem HÖK irodájában (Tordai út, 4. szám, 3. emelet), a Bulgakov kávéházban és a Yuppi irodájában (Kossuth Lajos / 21 Decembrie 1989 utca, 63. szám, 3. ajtó). 

Segítenek. A bevételt a Yuppi táborra fordítják

A Yuppi Tábormozgalom Egyesület, kolozsvári székhellyel, 2011 óta szervez élményterápiás táborokat Mezősályin, Maros megyében.

A Yuppi táborai diabétesszel, juvenilis idiopátiás artritisszel és onkológiás megbetegedéssel diagnosztizált gyerekeket és kamaszokat szólítanak meg. A résztvevőknek többféle aktivitás biztosított a tábor teljes ideje alatt: magaskötélpályán való mászás, lovaglás, evezés, íjászat, kézművesség, fényképezés, színház. Ezek a foglalkozások mind olyan élményeket jelentenek, amelyek erősítik az önbizalmat, és olyan érzelmi támaszt nyújtanak, amelyek a gyermekek fizikai jólétére is visszahatnak. 2017-ben 151 gyerek és családtag, illetve 162 önkéntes vett részt a Yuppi táborokban az egész országból. Jelenleg a Yuppi 34 orvosszakértővel dolgozik együtt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat