A bukaresti rendőrség munkatársa a pedofíliával gyanúsított, hétfőn elfogott férfi

Bede Laura 2018. január 08., 14:43 utolsó módosítás: 2018. január 08., 14:50

A bukaresti rendőrség közlekedésrendészeti osztályának munkatársa az a 45 éves férfi, akit hétfő reggel elfogtak a hatóságok, és akit azzal gyanúsítanak, hogy pénteken egy ötéves kislányt és egy kilencéves kisfiút molesztált a főváros 6. kerületében található társasház liftjében – nyilatkozta hétfőn Diana Sarca, a bukaresti rendőrség szóvivője.

Fotó: Barabás Ákos

A férfit a kollégái ismerték fel a térfigyelő kamerák felvételei alapján, majd őrizetbe vették.

A gyanúsított beismerte tetteit, elmondta, hogy szereti a gyerekeket, de nem gondolja azt, hogy bűncselekményt követett el.

Sajtóértesülések szerint az illetőt 2013-ben már elítélték, szintén amiatt, mert gyerekekkel erőszakoskodott.

Az eset kapcsán kriminológusok, pszichológusok és pszichiáterek is megszólaltak a sajtóban. A Digi 24-nek úgy nyilatkoztak, a gyereket molesztáló férfi valószínűleg tudatában volt tettének következményeivel. „Ami a felvételen látszik, hogy megengedhetetlenül intim, közeledő gesztusokat tett az illető. Nagyon fontos, hogy ilyen esetben pszichológusok segítségével dolgozzák fel a történteket a gyermekek” – mondta Tudorel Butoi kriminálpszichológus. Gabriel Diaconu pszichiáter arra hívta fel a figyelmet, hogy a hasonló hajlamú emberek pontosan tudják, hogy törvénytelen dolgot cselekszenek, de nem törődnek vele.

A szakértők azt is elmondták, hogy amennyiben megváltozna a büntetőtörvénykönyv és büntetőeljárási törvénykönyv, a térfigyelő kamerák felvételeit nem szabadna felhasználni a rendőrségi vizsgálatok során. „A gyerekeket súlyosan traumatizálja egy ilyen eset, de ha megváltoztatnák a törvénykönyvet, hasonló esetben a gyanúsítottat nem lehetne felelősségre vonni, mert a törvény védené. Remélem, hogy mindez nem történik meg” – fogalmazott Dan Antonescu kriminalisztikai szakember.

Dumitru Coarnă, a rendőrség szakszervezetének szóvivője hétfőn azt nyilatkozta a Digi24-nek, hogy

a hatóságok a térfigyelő kamera felvételei nélkül is elfogták volna a gyanúsítottat, ugyanakkor elismerte, hogy az ilyen jellegű felvételek nagyon hasznosak a rendőrségi vizsgálatok során.

A szakszervezeti szóvivő arra is kitért, hogy a pedofíliával gyanúsított férfit hiba volt alkalmazni a rendőrségnél, de hangsúlyozta, hogy a pszichológiai teszt nem személyre szabott, valamint a munkahelyi stressz is befolyásolhatja a rendőrök személyiségét. Dumitru Coarnă szerint a férfit előzetes letartóztatásba kell helyezni és letöltendő börtönbüntetésre ítélni.

Mint arról hétfőn beszámoltunk, péntek reggel a felvonó térfigyelő kamerái azt rögzítették, hogy a Drumul Taberei negyedi lépcsőház liftjében a gyanúsított ölelgeti, csókolgatja a gyermekeket. A testvérek édesapja dolgozni ment, édesanyjuk kórházban tartózkodott, a kicsiket pedig egy, a közelben lakó ismerős család gondjaira bízták. A gyerekek hazaszaladtak, hogy elvegyenek egy zacskó gabonapelyhet; amikor viszaindultak a családhoz, akkor kezdte követni őket a férfi.

A testvérek édesapja a Digi24-nek elmondta, az illető követte a kicsiket, velük együtt beszállt a liftbe, majd molesztálni kezdte őket. A kislány nem nagyon volt tudatában annak, mi történik, bátyja viszont nagyon megijedt. Az illető tömbházban nem volt kaputelefon, így könnyen bejuthatott a molesztáló.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat