Märcz Tamás kihirdette a magyar pólóválogatott vb-keretét

Krónika 2017. július 05., 18:45

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a 13 játékost, aki ott lesz a budapesti világbajnokságon.

Märcz Tamás: igyekeztem mindenkinek megadni a lehetőséget Fotó: Madar Dávid/Waterpolo.hu

„Nehéz döntés volt, ráadásul a felkészülés során a koncepció is változott” – mondta a szövetség honlapjának a szakember. Az MTI szerint hozzátette: folyamatosan alakult benne és stábjában a kép, s figyelték a játékosokat, gondolkoztak azon, hogy ki és miben lehet a csapat hasznára.

Amikor egyre több posztra találta meg az emberek nagyobb részét, akkor is szempont volt, hogy

a végső nagy harcban ki tud még extrát hozzátenni a gárda teljesítményéhez,

amire a legnagyobb szüksége lehet a válogatottnak – árulta el.

„Tudom, hogy egy-egy kerethirdetés során sorsok dőlnek el, így igyekeztem mindenkinek megadni a lehetőséget – folytatta a szövetségi kapitány. – Mind az öt kimaradó jó benyomást tett rám, és mindannyiukra igaz, hogy a folytatásban következő hosszabb távú építkezés során is számítok majd rájuk.”

Az öt kimaradó Bisztritsányi Dávid, Bátori Bence, Salamon Ferenc, Bedő Krisztián és Jansik Dávid.

Az utazók között négy vb-újonc kap helyet: Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla és Zalánki Gergő, közülük Mezeinek a budapesti vb lesz az első világversenye a felnőtt válogatottban.

A magyar vb-keret először a pénteken kezdődő budapesti BENU-kupán mutatkozik be, amelyen a világbajnokságról lemaradó Románia válogatottja is a meghívottak között szerepel.

A vb B csoportjában Franciaország, Ausztrália és Olaszország lesz Magyarország ellenfele. A vizes vb-t július 14. és 30. között rendezik Budapesten és Balatonfüreden.

A magyar férfi vízilabda-válogatott vb-kerete

Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor
Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat