Vizsgálja romániai akvizíciójának elutasítását az OTP Bank, továbbra is erősítene

MTI 2018. március 19., 11:04 utolsó módosítás: 2018. március 19., 11:06

Vizsgálja az OTP Bank a felügyeleti levél tartalmát, amelyben a Román Nemzeti Bank közölte, hogy nem hagyta jóvá az OTP romániai leánybankjának újabb akvizícióját, a fellebbezés határideje március 29-e - tette közzé az OTP Bank Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn reggel.

Fotó: Barabás Ákos

A tájékoztatás szerint a Román Nemzeti Bank március 14-én vezetői levélben értesítette az OTP Bank romániai leánybankját arról, hogy nem hagyta jóvá a National Bank of Greece tulajdonában álló romániai Banca Romaneasca 99,28 százalékos tulajdonrészének, valamint a National Bank of Greece más leányvállalataihoz tartozó egyéb romániai érdekeltségek megvásárlását.

Az OTP Bank közölte: továbbra is elkötelezett romániai jelenlétének erősítése iránt. Ezzel párhuzamosan folytatja akvizíciós stratégiáját a közép- és kelet-európai régióban.

Az organikus növekedés biztosításához szükséges tőkén túl termelődő tőkét a menedzsment jelentős részben további értékteremtő akvizíciókra szándékozik allokálni.

Román nem az OTP terjeszkedésére
Mégsem kerül magyar kézre a Banca Românească – a Román Nemzeti Bank (BNR) nem járult ugyanis hozzá, hogy az OTP Bank Nyrt. megvásárolja a National Bank of Greece csoporthoz tartozó romániai pénzintézet 99,25 százalékos részvénycsomagját.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat