HIRDETÉS

Új sípálya nyílik szombaton Háromszéken

Bíró Blanka 2017. január 06., 14:47

Új sípályát nyitnak szombaton a Sepsiszentgyörgyhöz közeli Sugásfürdőn, ez lesz Kovászna megye ötödik ilyen jellegű sportlétesítménye, ahol már a pályataposó kalákát is megszervezték.

Az 550 méter hosszú, 75 méter széles nagypálya felvonóján 62 hely van, ezenkívül kialakítottak egy 250 méter hosszú kisebb pályát is, amelyet hetekkel ezelőtt megnyitottak, és már birtokba is vették a vakációzó gyerekek. Mindkét pályán biztosítják az éjszakai megvilágítást is. A hat felvonásra érvényes bérlet 10 lejbe kerül, 18 felvonásért 25 lejt, 30-ért 35 lejt kell fizetni, míg a 45 felvonásra alkalmas bérlet 50 lejbe kerül. A bérlet egy hónapra érvényes, de tárgyalnak arról, hogy az időtartamot kiterjesztik egy évre. A sepsiszentgyörgyi tömegközlekedési vállalat a téli szezonban menetrendszerű járatokat indít Sugásfürdőre.

Továbbra is várják a télisportok kedvelőit Háromszék leghosszabb, Kovászna volt polgármesteréről, a néhány éve elhunyt Lőrincz Zsigmondról elnevezett pályájára. A kovásznai sípályán egyelőre a 400 méteres, könnyebb szakaszon lehet ideális körülmények között sízni, az 1000 méteres szakaszon több hóra van szükség. A fürdőváros rövidebb pályájának egyszeri használatáért 2 lejt, a hosszabbikért 3 lejt kell fizetni, a napi bérlet 40 lej. A Kovásznához közeli Kommandón is lehet sízni, a felvonó is működik, de kevés az érdeklődő, mert a megye legmagasabb pontján fekvő település nehezen megközelíthető, a szórakozni vágyók pedig inkább a kovásznai pályákat választják.

A Bodzaforduló melletti Nagypatakon tavaly nyitottak új sípályát: a magánvállalkozó által építtetett és működtetett létesítményben a napi bérlet gyerekeknek 60, felnőtteknek 80 lej, egy felvonás pedig 3, illetve 4 lejbe kerül. Kovászna megyében az elmúlt években folyamatosan nagy látogatottságról és növekvő bevételekről számoltak be a sípályák működtetői, elsősorban a helybéliek használják ki a közeli, olcsóbb pályákat.

Az Agerpres hírügynökség arról számolt be: a Hargita megyében működő harminc sípálya közül mindegyik fogadja a télisportok kedvelőit, a hegyimentő-szolgálat munkatársai pedig óvatosságra intenek mindenkit a balesetek elkerülésének érdekében.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS