HIRDETÉS

Szétosztották a megmaradt pénzt Kovászna megyében

Bíró Blanka 2017. január 09., 17:46

A 2016-os költségvetésből megmaradt 4,3 millió lej felhasználásáról döntött hétfői rendkívüli ülésén a Kovászna megyei önkormányzat, amely kulturális és oktatási intézményeket támogat az összegből, ugyanakkor infrastrukturális munkálatokat is finanszíroz. 

Tamás Sándor megyei tanácselnök rámutatott: amíg elkészül a 2017-es büdzsé, ideiglenes beruházási tervet kell készíteniük, a következő hónapokban ez alapján folytatják a munkálatokat, amelyet már az idei költségvetésből fedeznek. A rendkívüli ülésen hozott döntés értelmében a megyeháza és a hatáskörébe tartozó intézmények javításokra és új beruházásokra is költhetik a pluszösszeget.

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár a kazánház átrendezésére és működtetésére kapott 3000 lejt, míg a málnásfürdői mofetta számára pedig 10 ezer lejt különítettek el a villanyáram bevezetésére. Az oltszemi Mikó-kastély korszerűsítéséhez, illetve átépítéséhez szükséges tanulmányok, tervek elkészítésére ugyanakkor 172 ezer lejt szánnak. A megyei önkormányzat önerőből folytatja a sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Képtár felújítását, ezenkívül megjavítják a szomszédságában levő megyeháza épületének tetőzetét is. A Művészeti Népiskola a hatáskörébe tartozó kommandói szabadidős központ építésére kapott 57 ezer lejt, a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház pedig a sürgősségi osztály bővítésének tanulmányára fordíthat 15 ezer lejt.

A képviselő-testület számos út és híd korszerűsítésének támogatására is rábólintott, ennek nyomán a nagyajtai Olt-híd befejezésére 213 ezer lejt, a Sepsiszentgyörgy és Illyefalva közötti útszakaszon zajló munkálatokra 30 ezer lejt, több megyei út javítására pedig 400 ezer lejt különítettek el. A megye vezetése azt is tervezi, hogy a földbe süllyeszthető oszlopokkal zárja le a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul tér parkolóját, erre 2,8 ezer lejt szánnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS