HIRDETÉS

Léptek a vásárhelyi katolikus iskola tanárai

Szucher Ervin 2017. január 12., 07:55

Ígéretükhöz híven a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Gimnázium tanárai benyújtották szerdán délelőtt a tanfelügyelőségre a december végén összeállított beiskolázási tervezetet.

Fotó: Haáz Vince

A dokumentumot nem írhatta alá Tamási Zsolt, a hatósági felügyelet alatt álló igazgató, a jogrend viszont lehetővé teszi, hogy a tanári kar által megszavazott dokumentumot is iktatni lehessen. „A tervezet benyújtása lényegében formaság volt, a döntést a tanfelügyelőség hozza meg. Egyelőre annyi tudunk, hogy a főtanfelügyelő a szabadságát tölti” – közölte érdeklődésünkre Székely Szilárd, a tanári kar által megbízott ügyvivő. Mint ismeretes, szerdán volt az utolsó nap, amikor az iskolák bemutathatták a következő tanévre általuk elképzelt beiskolázási tervet.

Az RMDSZ Maros megyei Területi Állandó Tanácsa egyébként szerdai közleményében álhíreknek nevezi a katolikus iskola megszűnésével kapcsolatos információkat. Rámutatnak: a 2015. szeptember elsejétől működő iskola mai napig jogszerűen működik a 2015-ben megszavazott 33-as helyi tanácsi határozat értelmében. „A Területi Állandó Tanács azt a döntést hozta, hogy a marosvásárhelyi tanács RMDSZ-es frakciója nem fog olyan iskolahálózatot megszavazni, amelyben nem szerepel a 2017/2018-as tanévre vonatkozóan önálló jogi személyiséggel a Római Katolikus Teológiai Gimnázium, valamint átiratban fordul az oktatási minisztériumhoz, amelyben konkrét állásfoglalást igényel a tanintézet működését illetően” – írják az állásfoglalásban. A városi önkormányzat egyébként csak ezután fogadja el a város iskolahálózatáról szóló határozatot. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS