HIRDETÉS

Biró Zsolt: az MPP nem adta fel identitását

Bíró Blanka 2016. március 01., 18:45 utolsó módosítás: 2016. március 01., 19:04

Tíz megyében indít jelölteket a Magyar Polgári Párt (MPP) az önkormányzati választásokon – jelentette be Biró Zsolt, az alakulat országos elnöke Sepsiszentgyörgyön.

Fotó: Barabás Ákos

Rámutatott: eddig még egyetlen választáson sem indítottak ennyi megyében jelöltet, igaz, Máramaros vagy Brassó megyében csak néhány közigazgatási egységben méretkeznek meg. Céljuk, hogy önálló listákkal álljanak rajthoz azokon a településeken, ahol a magyar–magyar verseny nem veszélyezteti az érdekképviseletet, és a listákat saját polgármesterjelöltjük vezesse.

Biró Zsolt cáfolta azt a „rosszhiszemű mendemondát”, hogy az MPP feladta identitását, amikor szövetségre lépett az RMDSZ-szel. „Háromszéken három településen a polgári párt polgármesterjelöltjét támogatja az RMDSZ, a polgári párt önálló Kovászna és Hargita megyei listával indul, Belső-Erdélyben és Partiumban még zajlanak a tárgyalások az RMDSZ-szel a közös megyei listákról, hiszen Szatmár, Bihar és még Maros megyében is, ahol megyei szinten 38 százalékos a magyarság aránya, óriási felelősség, hogy miként veszünk részt a választáson” – fogalmazott a politikus.

Biró Zsolt hangsúlyozta, ha jelöltjeik RMDSZ-listára kerülnek, a választások után továbbra is MPP-s tanácsosok maradnak, és saját frakciót alapítanak, erre Kelemen Hunor szövetségi elnöktől is kaptak garanciát. Kovászna megyében még minden magyar városban fontolgatják, hogy indítanak polgármesterjelöltet, Sepsiszentgyörgyön megvárják, mi lesz Antal Árpád sorsa.

Különben az MPP sepsiszentgyörgyi szervezetében kialakult helyzetről a pártelnök kifejtette, nem tekintik szabályosnak az országos vezetés által korábban leváltott Bálint József újraválasztását a városi szervezet élére, erről március 15. után a küldöttgyűlés hivatott dönteni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
10 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS