Krónika Online
2017. április 30., vasárnap; Ma Katalin, Kitti napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Megkezdi a gázolaj-támogatás kifizetését az APIA

Krónika | 2017.04.11. [11:12] | Utolsó módosítás: 2017.04.11. [12:24]

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) tájékoztatása szerint kedden kezdik meg a 2016-os év utolsó negyedévéhez tartozó, megvásárolt és felhasznált gázolaj-mennyiségek támogatásának kifizetését. A hét végéig 8 836 gazda megkapja a támogatást, ezeknek összértéke 78,15 millió lej – írja az APIA közleménye.

trak - PA-189_b

Az ügynökség felhívja a figyelmet arra, hogy folyó év május 2-áig be kell nyújtani a 2017-es év első negyedévéhez (január 1.– március 31.) tartozó megvásárolt és felhasznált gázolaj-mennyiségek támogatásának kifizetési kérelmeit.

Az Agerpres hírügynökség emlékeztet, hogy az állami támogatás a mezőgazdaságban levő gépesített munkálatok elvégzéshez felhasznált gázolaj szabványos jövedéki adója és a csökkentett jövedéki adója közötti különbség visszafizetése formájában történik, vagyis idén 1,4185/1 liter gázolaj. Az állami támogatás a mezőgazdasági termelők részére kerül odaítélésre, tevékenységük területének függvényében, azaz növénytermesztés, állattenyésztés és/vagy földterületi javítások.

A megvásárolt és felhasznált gázolaj-mennyiségek támogatásának kifizetési kérelmeit a megyei vagy Bukarest APIA-központjaihoz lehet benyújtani.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét