HIRDETÉS

Molnár Judit

2017. július 17., 12:11

Gátat az ígérgetéseknek!

Csatlakozom azokhoz, akik szerint nagyon szigorú törvénnyel lehetne meggátolni az eszement ígérgetést.

Nem mondták eléggé hangosan és kitartóan, úgyhogy akikre a törvényjavaslat benyújtása, majd átpasszírozása tartozna, egyik fülükön beengedték, a másikon pedig gyorsan ki is tuszkolták. Utóvégre ezért van az embernek két füle! A partvonalon túlról javasolgatók közé sorolom magamat is, hisz hagytam, akkor vegyen elő a bölcsködés ingere, amikor a törvényhozók már elvonultak „jól megérdemelt” két hónapos szabadságukra. A kutyák ugathatnak, a karaván hegyen-völgyön túl jár.

De félre minden iróniával: ha a beharangozott pokoli kánikula és a több szempontból is eluralkodó uborkaszezon véget ér, elsőrendű fontosságú volna valami úton-módon törvényileg gátat szabni a hőscincér és bandájának szófolyama elé. S hogy miért szükséges már az első lépésben törvény?! Mert sajnos ilyen folyamatosan ígérgető csapat még nem állt az országos ügyek élén. Hét hónap telt el az otthonmaradók és hiszékenyek miatti választási sikerük óta (ők győzelemről beszélnek, de ez is a háryjánoskodásuk része), ám amennyit ezek már össze/vissza ígérgettek, majd letagadták-visszavonták szavaikat, nemigen hallottunk a ´90 óta eltelt közel három évtized alatt.

A folytonosan cserélődő, lényegében mégis állandónak mondható kormánycsapatukkal az a legnagyobb baj, hogy a szakminiszterek első mondatából kitűnik: sem az vezetésükre bízott szakterülethez, sem pedig egyébhez nem értenek, egyszerű teleormani pártcsicskák, akiknek csakis az a fontos, hogy a főnöküknek tetsző dolgok röppenjenek ki ajkaik közül.

Abszolút fölösleges volt a saját kormányukat megbuktató cirkusz, a később felfedezett, jelenlévőkhöz képest kettővel több szavazatgolyó, mert az újonnan kinevezett miniszterelnöknek is felnyílt a szeme: állítólag közölte is a főnőkével, többé nem tekinti annak, már ő is nagyfiú lett. A költségvetés körüli abrakadabrának sem biztos, hogy lesz érdemi hatása, mert semmiből legföljebb csak semmit lehet előbűvészkedni. Holott bedobták a magánnyugdíjalapok lenyúlásának lehetőségét, de a gyors és azonnali felhördülés miatt a pénzügyminiszter a legkézenfekvőbb módszert választotta: letagadta, sőt az őt kérdezőket butasággal gyanúsította.

Ennek a csapatnak volna elég holmi kis hevenyészett akadály?! Csak nagyon szigorú törvény tudná megállítani az ígérgetéseik folytonos zuhatagát!

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Balogh Levente 2017. július 14., péntek

Johannis, a magyarok és a hála

A hála nem politikai kategória – sokadszor bizonyosodott be ez azt követően, hogy Klaus Johannis, a német származású, de magát hivatalosan román nemzetiségűnek mondó jelölt a magyarok szavazatainak köszönhetően megnyerte a 2014-es elnökválasztást.

Páva Adorján 2017. július 12., szerda

Az elnök székelyei

Klaus Johannis nyugodt lehet: egy államfőnek bármilyen körülmények között kijár a tisztelet, a legendás székely vendégszeretet pedig szintén garanciát jelent arra, hogy nem érik kellemetlen meglepetések Hargita és Kovászna megyei látogatása során.

HIRDETÉS
Kiss Judit 2017. július 12., szerda

A hiányzó garancialevél

Biztosan akadnak, akik jó eredménynek tekintik, hogy a végleges adatok szerint az érettségizők 72,9 százaléka érte el a 6-os fölötti átlagot, és persze olyanok is, akik erre legyintenek.

Molnár Judit 2017. július 11., kedd

Delejes nyilvánosság

Ha csökkent is az intenzitása, nem akar megszűnni a több mint hét és fél évvel ezelőtti „baráti” összejövetel körüli hullámverés.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2017. július 10., hétfő

A fő célpont: Kövesi

Egyre egyértelműbbnek tűnik, hogy a 2009-es elnökválasztáson állítólag elkövetett választási csalás kivizsgálására létrehozott parlamenti vizsgálóbizottságnak valójában egyetlen célja van: Laura Codruţa Kövesinek a „kilövése.”

Rostás Szabolcs 2017. július 09., vasárnap

Puha román unortodoxia

A román politikusokat időnként a hatalmába keríti egyfajta forradalmi láz, és ilyenkor merészebb – máshol unortodoxnak mondott – kezdeményezéseket is nyíltan fel mernek vállalni.

HIRDETÉS
Molnár Judit 2017. július 09., vasárnap

Tolvajillem

Mielőtt alámerülnénk ebbe a váratlan meglepetésektől sem mentes témába, szeretném felhívni a figyelmet, hogy a cím semmiképpen sem tévesztendő össze a betyárbecsülettel.

Balogh Levente 2017. július 06., csütörtök

Trump és az új szövetség

Ha valaki komolyan azt gondolta volna, hogy Trump az oroszok embere, a csütörtöki varsói események nem ezt a forgatókönyvet látszanak beigazolni.

Páva Adorján 2017. július 05., szerda

Kilövési parancs

Ma, a 21. században, a civilizáció csúcsán díszelgő Európai Unió egyik tagállamának számtalan településén rettegésben élnek az emberek.

Kiss Judit 2017. július 05., szerda

Mérföldkövek és részletek

Felülnézetből már maga az bizakodásra ad okot, hogy a tantervek megvannak, és akár kész lesznek a tankönyvek, akár nem, ősszel a magyar ötödikeseknek már nem a románok számára írt anyag első leckéjén, a nehéz Mircea Eliade-szövegen kell átrágniuk magukat.

HIRDETÉS
Vélemény
Balogh Levente: Johannis, a magyarok és a hála

A hála nem politikai kategória – sokadszor bizonyosodott be ez azt követően, hogy Klaus Johannis, a német származású, ...

Páva Adorján: Az elnök székelyei

Klaus Johannis nyugodt lehet: egy államfőnek bármilyen körülmények között kijár a tisztelet, a legendás ...

Kiss Judit: A hiányzó garancialevél

Biztosan akadnak, akik jó eredménynek tekintik, hogy a végleges adatok szerint az érettségizők 72,9 százaléka ...

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS