HIRDETÉS

VIBE: új erdélyi zenei fesztivál diáktalálkozóval Marosvásárhelyen

Szász Cs. Emese 2017. április 06., 22:39

A legszínesebb erdélyi zenei rendezvényként hirdették meg a július 6. és 9. között Marosvásárhelyen rendezendő VIBE Fesztivált. Az ifjúsági és diákszervezetek közös szervezésében megvalósuló eseményt olyannak tervezik, amely minden erdélyi magyar fiatal nyarát meghatározza.

Fotó: Pál Árpád

A diákok és egyetemisták a fő célközönsége a július 6. és 9. között Marosvásárhelyen rendezendő VIBE Fesztiválnak. A legszínesebb fesztiválként hirdetett eseményt ifjúsági és diákszervezetek közösen szervezik. Rés Konrád Gergely, a fesztivál főszervezője elmondta, szükség van egy olyan rendezvényre, diáktalálkozóra, amely a 15–30 éveseket szólítja meg.

„Azt szeretnénk, ha a zenei felhozatal színes lenne, olyan hazai, magyarországi és egy-két nemzetközi előadót is hívunk, akik most népszerűek a fiatalok körében. Annak érdekében, hogy a fesztiválnak tartalma is legyen, VIBE Koli néven nyári egyetemre is sor kerül a négy nap alatt. Fontosnak tartjuk, hogy a szórakozás mellett tudást és élményt is tudjanak szerezni a fiatalok” – fogalmazott a főszervező. Hozzátette, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért) segítségével szervezett nyári egyetemen egyrészt innovatív tudományos témákat szeretnének boncolgatni, másrészt vitafórumokat akarnak indítani közéleti témákban.

A szervezők a kempingteleppel egybekötött fesztiválhelyszínt a Víkendtelep melletti Maros-parton rendezik be. Összesen két színpad, egy dj-sátor, valamint egy bulisátor várja majd a résztvevőket, a szervezők szerint 60 fellépőre számíthatunk a négy nap folyamán. Az ígéretek szerint a VIBE lesz a legszínesebb fesztivál a zenei felhozatal szempontjából, mert a nemzetközi sztároktól a magyarországi és hazai hangszeres és elektronikus előadókig mindenki helyet kap a színpadon. Az eddigi program szerint biztosan fellép a Borgore, az Intim Torna Illegál, a 30Y, a Wellhello, a Cloud9+, a Brains, a Belga, az Anna & the Barbies, a Kelemen Kabátban, a Margaret Island, a Hősök, az AKPH, valamint a Soerii és Poolek. A szervezők pénteki sajtótájékoztatójukon jelentették be az ausztrál elektrorock zenekar, a Pendulum fellépését, valamint az erdélyi zenekarok közül koncertlehetőséget ajánlanak fel a Vecker, a No sugar, a SzemPöl, a Dreamland Residents együtteseknek.

A fesztivál szervezésében partner a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ), a Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért), a Babeș–Bolyai Tudományegyetem, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség (MMDSZ), valamint a Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (Makosz). Rés Konrád Gergely főszervező lapcsaládunknak elmondta, a fesztivál költségvetése még alakul, leginkább támogatásokból és pályázatokból próbálják fenntartani a rendezvényt, amihez még hozzájönnek a jegybevételek is. Marosvásárhelyen egyelőre három helyen árusítanak jegyeket: a La Frog, a G., valamint a Kicsi G kávézókban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS