Vándorbölcső érkezett Vásárhelyre

Simon Virág 2016. február 29., 19:25

A marosvásárhelyi Vártemplomban láthatták az istentiszteletre érkezők a Magyarországról szombaton délután elhozott vándorbölcsőt, amelyet egy helyi család használhat elsőként.

A 2009-ben Kopp Mária pszichológus által alapított, Három királyfi, három királylány mozgalom gyermekvállalásra buzdító felhívását olvasva Czotter András magyarországi asztalosmesternek eszébe jutott saját bölcsője, amelyet édesapja készített vörösfenyőfából.

A Gyálban élő és dolgozó asztalosmester megtervezte, majd erős tölgyfából elkészítette a fekhelyet, amelyet nyomban felajánlott a mozgalomhoz kötődő családoknak, hogy vándoroljon, hirdesse az új élet tiszteletét. Azóta több bölcső is településről-településre kerül a mozgalom keretében, amelyet 2015-ben a Kárpát-medence területére is kiterjesztettek: így érkezett szombaton egy bölcső Marosvásárhelyre.

Czotter András elmondta, néhány, talpas bölcsőt készített, amelyeket vándorbölcsőként indítottak útra. „Felvidéken, Délvidéken, Erdélyben, Kárpátalján is utaznak a bölcsők, sőt a Nyugatra költözött fiatal magyar családok számára is szeretnénk készíteni párat. Szeretnénk a magyar családokra bízni a bölcsők jövőjét: ők vigyázzanak rá, ők adják tovább egymásnak, kövessék sorsukat” – mondta a második gyerekét váró édesapa, aki Henter György vártemplomi lelkésznek adta át a bölcsőt.

A bölcső egyelőre a Vártemplomban található, hamarosan kiderül, kihez kerül elsőként. A Három királyfi, három királylány mozgalom többek közt családbarát munkahelyek kialakítását támogatja, közösségi portált működtet, amelynek célja jó példák, követésre méltó ötletek öszszegyűjtése. Ezen kívül úgynevezett Apa-füzetet ad ki, a kiadvány célja, hogy segítsen az újdonsült apáknak a változásokhoz való alkalmazkodásban, és támogatja a párkeresést is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat