Nem idegenkezűség okozta az Untoldot is megjárt világhírű lemezlovas halálát

Krónika 2018. április 22., 13:26 utolsó módosítás: 2018. április 22., 14:09

Nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot az Avicii halálát vizsgáló nyomozók – értesült az AFP omani rendőri forrásból. A kolozsvári Untoldot is megjárt lemezlovast 28 éves korában, az ország fővárosában, Maszkatban érte a halál pénteken.

Az Avicii művésznéven keverő Tim Bergling

A Hvg.hu cikke szerint a halál okát nem közölték sem akkor, sem most, csak annyit mondott a rendőrségi forrás, hogy két boncolást is végrehajtottak, egyet pénteket, egyet szombaton, és kizárják azt, hogy bűncselekmény történt volna. Azt is hozzátették, hogy a rendőrség nem tervezi közlemény kiadását.

Az Avicii művésznéven ismert világhírű svéd DJ 28 éves korában halt meg Ománban. Diana Baron, a zenész szóvivője közölte, a Tim Bergling néven született Aviciit Omán fővárosában, Maszkatban találták holtan pénteken délután. „A hír lesújtotta a családot, ezért mindenkit arra kérünk, tisztelje a magánéletüket ezekben a nehéz órákban” – írta közleményében Baron.

Avicii a komoly tradíciókkal rendelkező svéd elektronikus zenei iskola house tagozatának legtehetségesebb képviselője volt. Kétszer (a Sunshine, illetve a Levels című számáért) jelölték Grammy-díjra, elnyerte a Billboard és az MTV Europe több díját.

Az MTI emlékeztet, hogy pár nappal ezelőtt jelölték a Billboard zenei díjra az Avicii (01) című albumát a legjobb dance/elektronikus zenei lemez kategóriájában. Legnagyobb slágerei a Wake Me Up!, a The Days és a You MakeMe. A világhírű lemezlovas három évvel ezelőtt Erdélybe is ellátogatott: 2015-ben fellépett Románia legnagyobb könnyűzenei fesztiválján, a kolozsvári Untoldon. Mintegy másfél órás produkciójára mintegy hatvanezren voltak kíváncsiak a rendezvény első kiadásán.

Avicii korábban akut hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedett, melyet részben a túlzott alkoholfogyasztás okozott. Miután 2014-ben eltávolították az epehólyagját és a vakbelét, sok fellépését lemondta, hogy meggyógyuljon. 2016-ban abbahagyta a turnézást, de stúdióban továbbra is készített zenét. A Billboard magazinnak 2016-ban elmondta: „Igen bolond utazás volt ez. 16 évesen kezdtem zenét készíteni, 18 évesen turnézni. Amikor visszanézek az életemre, alig hiszem, hogy mindezt megcsináltam. Bizonyos értelemben életem legjobb időszaka volt. Megfizettem az árát a rengeteg stresszel és idegességgel, de életem legjobb utazása volt”.

 

A svéd Avicii a világ egyik leghíresebb DJ-je volt, aki két éve egészségügyi okokból visszavonult a turnézástól. A zenész az elmúlt években nyíltan beszélt alkoholproblémáiról és betegségeiről.
 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat