Nagyváradon mutatja be új dalait a Belau együttes

Krónika 2018. február 07., 13:29

Európai turnéja után a nagyváradi Moszkva kávézóban mutatja be legfrissebb dalait február 10-én a magyarországi Belau együttes.

Fotó: Facebook/Belau

A formáció által megzenésített világban az elvágyódás és a reményteli hangulat találkozik aktuális elektronikus zenei alapokkal. A zenekar tagjai – Kedves Péter, Buzás Krisztián, Szécsi „Böbe” Erzsébet, Kiss Benjámin –

azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy gondolatban olyan áhított helyekre kalauzolják hallgatóikat, ahova titkon önmaguk kívánnak eljutni.

2016 novemberében megjelent az együttes első nagylemeze, a The Odyssey tizenkét új dallal, köztük a korábban megismert You And I és Open Water című szerzeményekkel. A mediterrán térség zenei motívumait és életérzését feldolgozó lemezen több instrumentális tétel mellett olyan énekesnők vendégeskedtek, mint Dallos-Nyers Boglárka, Myra Monoka, Antonia Vai és Herrer Sára.

A Belau közel két év alatt számos sikernek örülhetett: több portálon is bekerültek az év legjobb dalai és klipjei közé, megnyerték a Klipszemle különdíját, a BBC Radio 1 is leadta egyik dalukat, valamint 2017-ben megnyerték a Fonogram-díjat az év elektronikus zenei albuma kategóriában. A fiatal formáció másfél év alatt több mint 100 koncertet adott különböző fesztiválokon, mint a Sziget fesztivál, a Balaton Sound, a Paloznaki Jazzpiknik, a Campus fesztivál vagy a kolozsvári Untold fesztivál.

A Belau 2017 tavaszán egy erdélyi miniturnéval indította a szezont. Legutóbb Európa legjelentősebb zeneipari eseményén, a hollandiai Eurosonicon képviselték Magyarországot. A Belau új, Redefine című dalában ezúttal is Szécsi Böbe működik közre, akivel a zenekar koncertjein is lehet találkozni.

A második Belau lemez előreláthatólag ősszel lát napvilágot, a tőlük koncerteken megszokott instrumentális dalokon kívül néhány külföldi közreműködővel. Az új dalok egy különleges utazást zenésítenek meg a karibi térségben, ezt a világot szeretné a formáció még inkább átadni azoknak, akik elmennek a koncertjeikre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat