Megérkezett Budapestre a szétválasztásra váró sziámi ikerpár

MTI 2019. január 05., 17:19 utolsó módosítás: 2019. január 05., 17:23

Megérkeztek Budapestre szombaton a fejüknél összenőtt kétéves bangladesi sziámi ikrek, akiknek a szétválasztását a világon egyedül a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvos csapata vállalta – tudatta a Semmelweis Egyetem közleményben.

Az anya a kétéves ikrekkel

A kétéves Rabia és Rukia most azért érkezett Magyarországra, hogy a Semmelweis Egyetem klinikáin elvégezzék a végleges koponyaszétválasztó operációhoz szükséges diagnosztikai és előkészítő vizsgálatokat, a speciális plasztikai sebészeti műtétet és a szövettágítók beültetését.

A három fő szakaszból álló műtétsorozat első részét, a fő agyi szállítóér-hálózat érfalon belüli kétlépcsős szétválasztását Hudák István idegsebész vezetésével végezték el még tavaly februárban, illetve augusztusban Bangladesben.

Most Budapesten a bőr és a koponyán kívüli lágyrészek nyújtásához speciális tervezésű plasztikai sebészeti szövettágítókat ültet be Pataki Gergely plasztikai sebész. A harmadik szakaszban, egy későbbi időpontban kerül majd sor a „nagyműtétre”, az agy és a koponya végleges szétválasztására, melyet Csókay András idegsebész fog irányítani.

„A sziámi ikrek jó egészségi állapotban vannak, a család nagy reményekkel érkezik Budapestre, ugyanakkor nyilatkozni most nem szeretnének” – közölte a Semmelweis Egyetem.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat