HIRDETÉS

Lemondott állásáról az órán magához nyúló kiskapusi ortodox vallástanár

Hírösszefoglaló 2018. január 19., 13:19

Lemondott pénteken a nyilvános önkielégítéssel vádolt kiskapusi ortodox vallástanár, és nem fog tanítani – erősítette meg az Agerpres hírügynökségnek Teodor Dumitru Fîrţonea, az iskolákban dolgozók szakszervezetének Szeben megyei vezetője.

HIRDETÉS

Az ügyben a rendőrség és a medgyesi törvényszéki ügyészség is vizsgálatba kezdett, miután egy diáklány édesanyja feljelentést tett a rendőrségen. Az ortodox vallástanárt azzal vádolja diákja, hogy önkielégítést végzett az órán.

Az ügyben Laurenţiu Streza erdélyi metropolita is megszólalt. Streza azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy az egyházon belül is kivizsgálás indult a vallástanár ügyében, akit tanítványa azzal vádol, hogy maszturbált az iskolában. „Ma (pénteken - szerk. megj.) értesített a minisztérium. A tanár-papnak viselnie kell a következményeket, ha valóban vétkes. Ez felfoghatatlan” – mondta a metropolita.

Laurenţiu Streza tudomása szerint a megvádolt papnak egészségügyi gondjai vannak, műtéten esett át, és a papok körében eddig semmi panasz nem volt a viselkedésére. Egyes információk szerint a kiskapusi tanárról videót is készített egyik diák.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS