Ismét bizonyított az erdélyi „nindzsalány”: a kézdivásárhelyi Kis Ilka a magyarországi és a romániai versenyen is részt vett

Bede Laura 2018. október 20., 09:20

Újabb élménnyel gazdagodott, és számos tapasztalatot szerzett a Ninja Warriror Románia ügyességi vetélkedőműsorban a kézdivásárhelyi Kis Ilka, aki egyetlen női versenyzőként méretett meg az elődöntőben. A 26 éves testnevelő tanár nem jutott tovább a Pro Tv-n közvetített műsorban.

Célpont. Kis Ilka szerint a Ninja Warrior ügyességi versenyben nem előnyös, ha valaki fél a magasságtól Fotó: Facebook.com/Ilka Kis

Egyetlen női versenyzőként jutott a Ninja Warriror Románia elődöntőjébe a kézdivásárhelyi Kis Ilka. A vasárnap este, a Pro Tv-n közvetített műsorban a 26 éves testneveléstanár 50 férfival küzdött meg sikertelenül a továbbjutásért.

A fiatal sportoló a többfordulós versennyel kapcsolatban elmondta, nyáron részt vett az előválogatón, ahol ügyességi feladatokat kellett teljesíteni, illetve minél több pontszámot összegyűjteni. Ezt követően a szervezők interjúztatták és pár hét múlva értesítették, hogy sikerült bejutnia a műsorba. „Az egész nyaram a versenyre való felkészülésről szólt. Egy magyarországi döntőssel edzettem, aki nagyon sok hasznos tanáccsal, gyakorlati tippel látott el. Naponta jártam a Margitszigetre fákat mászni, egyensúlyozást gyakorolni, illetve a napi crossfitedzéseket (több sportág mozgáselemét vegyíti) sem hanyagoltam” – mondta el a Krónika megkeresésére Kis Ilka.
Hozzátette,

a versenyben nem előnyös, ha valaki fél a magasságtól és a víztől.

„A külső szemlélők számára nem tűnnek veszélyesnek a feladatok, de néha előfordul, hogy valaki megsérül, félrelép, a horzsolás, rándulás is gyakori” – részletezte a sportoló. Kifejtette, bár nem jutott be a döntőbe, ott nyilván növekszik a feladatok nehézségi fokozata, illetve nagyon fontos a futam ideje.

A műsor forgatásával kapcsolatban elmondta, este tíz órakor kezdődött, és körülbelül éjjel egykor került sorra a selejtezőben, az epizódfinálé futama pedig hajnali négykor kezdődött.

Számomra az jelentette a legnagyobb kihívást, hogy éber legyek, és szászszázalékos teljesítményt nyújtsak”

– hangsúlyozta a testneveléstanár, aki egyébként nem először szerepel a Ninja Warrior elődöntőjében, korábban a műsor magyarországi kiadásában is hasonló eredményt ért el.

Kis Ilka arról is beszámolt lapunknak, hogy hamarosan megnyitja Kézdivásárhely első nindzsa termét, ahol specifikus nindzsa edéseket tart az új generációnak.

A Ninja Warrior olyan ügyességi vetélkedőműsor, amely a versenyzők fizikai és szellemi határait teszi próbára.

Több százan vágnak neki az akadályokkal teli pályának, hogy végül elérjenek a legnehezebb próbatételig, a Midoriyama-hegy meghódításáig. A Midoriyama egy óriási acélépítmény, amelyet csak az igazi harcosok hódíthatnak meg, miután teljesítik az összes többi akadályt. Az 100 000 eurós fődíjat az kapja, aki a megadott időn belül feljut a hegy csúcsára, és megnyomja a pálya végét jelző gombot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat