HIRDETÉS

Fogyasztói panaszok Háromszéken: hízás a csodaszertől

Bíró Blanka 2017. január 10., 12:22

Szokatlan panaszokkal keresték meg az év elején a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hivatalt, számolt be Mircea Diacon főfelügyelő-helyettes.

Egy sepsiszentgyörgyi hölgy azért tett feljelentést, mert elégedetlen volt a világhálón vásárolt termékkel, a Temesvárról küldött kapszulák szedése után néhány hétig fogyott, majd hirtelen hízni kezdett, ezért visszaköveteli a termék árát, 720 lejt. Panaszát a Temes megyei fogyasztóvédőkhöz továbbították. Az interneten azonban nem fogyasztószerként, hanem erős antioxidánsként népszerűsítik a terméket, amely különböző krónikus betegségek megelőzésében, és kezelésében lehet hatékony.

Szintén az interneten rendelt termékek miatt tett panaszt az a hölgy, aki két Guess parfümöt rendelt, ám a csomagban hamisítványok érkeztek, visszaküldte, aztán a második küldeményben még silányabb hamisítványokat kapott, ezért követeli vissza a 255 lejt. A szolgáltatások miatt is több feljelentés érkezett, egy Hargita megyei család egy kovásznai panzióban töltött szilveszter miatt tett panaszt, mindannyian megbetegedtek, a hétéves gyereknek is fájt a hasa, gyanújuk szerint a szilveszterkor elfogyasztott étkek okozták a tüneteiket. A fogyasztóvédők az ellenőrzés során nem találtak a panzióban készételt, de megállapították, hogy a fagyasztott hús szavatossága lejárt, ezért 2000 lej bírságot róttak ki.

Egy brassói család egy kézdivásárhelyi étteremben járt pórul, négy adag levest rendeltek, és miután egy órát vártak, a pincér közölte, hogy nem tudja kiszolgálni őket. Egy borosnyói férfit a vonaton ért meglepetés, ugyanis a Bécs–Bukarest-járaton az előre lefoglalt és kifizetett helyén a kalauz ült – ő is kéri vissza a 357 lejt, a jegy árát. Több mint ezerlejes kára van annak a vásárlónak, akinek a telefonja még a szavatossági idő alatt elromlott, de nem tudták megjavítani, és ki sem cserélték. Egy másik fogyasztó kábeltévé- és internet-szolgáltatóra tett panaszt, szerinte indokolatlan bekötési összegekkel terhelték a számláját. A panaszok egy részét továbbították az illetékeseknek, a többit még vizsgálják.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS