Eurovízió: Pápai Joci és a román duó is a döntőben

Krónika 2017. május 12., 09:20 utolsó módosítás: 2017. május 12., 09:22

Bejutott a magyar énekes, valamint a román duó az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe csütörtökön este Kijevben.

Pápai Joci büszke, hogy egyetlen romaként a döntő résztvevője lehet Fotó: MTI

„Nekem már az győzelem, hogy egyetlen romaként a döntő résztvevője lehetek" – fogalmazott Pápai Joci az MTI-nek, miután Origo című dalával beválasztották az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe. A Magyarországot képviselő énekes a verseny második elődöntőjében a 18 előadóból a tíz legjobb közé került a szakmai pontok és a közönségszavazatok kombinációja alapján kialakult összesítésben, így lett a 26-os döntő résztvevője.

A Duna televízióban a helyszínről élőben közvetített elődöntőben Pápai Joci kiválóan énekelt, a versenyben a produkciók énekhangja élőben hangzik el, a zene azonban előre rögzített felvételről megy. A színpadon hegedűn Kapcsos Emese és Virág Alexandra táncos kísérte az énekest, a produkció nagy sikert aratott a kijevi arénában.

Pápai Joci az elődöntő után elmondta, tudomása szerint az Eurovíziós Dalfesztivál történetében még soha nem volt roma előadó a döntőben, így számára óriási siker, hogy idáig eljuthatott.

„Valóra vált az álmom, együtt elértük, amiért hónapok óta keményen dolgoztunk" – mondta az énekes.

Románia is képviselteti magát az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében mivel az Ilinca és Alex Florea alkotta duó is sikerrel vette a finálét Yodel It! című dalával. A páros ötödikként lépett színpadra a csütörtökről péntekre virradó éjszaka zajlott második elődöntőben, amelyből a következő országok képviselői jutottak még tovább: Bulgária, Fehéroroszország, Horvátország, Magyarország, Dánia, Izrael, Norvégia, Hollandia, Ausztria.

Az idei dalfesztiválon 42 ország vesz részt. Automatikusan döntős a rendező ország – amely az előző évi győztes, azaz idén Ukrajna –, valamint a dalfesztivált alapító öt állam, Spanyolország, Franciaország, Németország, Olaszország és az Egyesült Királyság. Mindkét elődöntőből tíz-tíz produkció jutott tovább, így a szombati fináléban összesen 26 ország jelöltje versenyez majd a győzelemért. A következő évi verseny megrendezésének jogát az első helyen végző versenyző országa kapja.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat