HIRDETÉS

Erdélyi sikertörténeteket mutat be a 2. Dinamit! konferencia

Krónika 2018. február 14., 11:47
HIRDETÉS

Sikeres fiataloknak nyújt bemutatkozási lehetőséget a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) által második alkalommal, február 24-én 10 órától rendezendő Dinamit! – Teret nyitunk elnevezésű konferencia, amelynek a marosvásárhelyi Kultúrpalota ad otthont.

Fotó: Boda L. Gergely

Az előadók saját életútjukról, sikerekről, kudarcokról mesélnek majd, ezzel szemléltetve, hogy Erdélyben is lehet nagyot alkotni, művelni, „robbantani” – fogalmazott Barothi Brigitta, a MIT alelnöke a keddi sajtótájékoztatón.

Fancsali Barna, a MIT elnöke, a rendezvény főszervezője elmondta, a tavalyi konferencia, valamint az őszi turné egyértelműen bebizonyította számukra, hogy hiánypótló rendezvény szervezésébe fogtak. „Előadóink olyan sikeres fiatal vállalkozók, akik saját példájukkal motiválni tudják a résztvevő közönséget. Hogy minél színesebb palettát tudjunk képviselni,

HIRDETÉS
különböző területekről válogattuk össze az előadókat, így képviselve lesz az oktatás, művészet, innováció, technológia, gasztronómia, vállalkozásstratégia, hagyományőrzés, mezőgazdaság, dizájn és divat területe”

– részletezte a főszervező. Hozzátette, az eddigi alkalmak során közel 400 fiatalt tudtak személyesen megszólítani, illetve közösségi oldalaik segítségével – ahova a korábbi előadások anyagait is feltöltötték – több ezret. „Ez nagy felelősség számunkra, hiszen értéket próbálunk közvetíteni az erdélyi fiataloknak. Éppen ezért a rendezvény továbbra is ingyenes, csupán előzetes regisztrációt igényel. Meghívottjaink kiválasztásánál három kritériumot veszünk figyelembe: az előadó erdélyi legyen, tevékenységét itthon is folytassa, valamint életkorban a fiatal közönséghez álljon közel” – magyarázta az ifjúsági tanács elnöke.

Mint kifejtette, célcsoportjuknak az iskolai éveik végén, egyetemi éveik elején járó erdélyi fiatalokat tekintik.

Vass Orsolya, a konferencia programfelelőse ismertette a Dinamit! második kiadásának meghívottjait, bemutatkozik többek között Erőss Sándor, a Csomópont társalapítója, Kiss Tamara repülőgép-modellező, Préda Barna, a zalánpataki falumúzeum alapítója, Gábor Lajos fotográfus, Csoma Nóra kommunikációs szakember és vállalkozó. A rendezvényen három extra produkció is vár a résztvevőkre: Vass Csaba slam poetry bajnok, Barabás Jocó beatboxoló, valamint a Kis-Bekecs Néptáncegyüttes is színpadra lép.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS