Előzetesbe helyezték a brăilai kosarasok feltételezett támadóját

Krónika 2018. szeptember 18., 17:35

Huszonkilenc napra előzetes letartóztatásba helyezték a brăilai kosárlabdaklub két amerikai játékosa elleni késes támadás fő gyanúsítottját, a Dasaev néven elhíresült Daniel Gabriel Huseint.

A hétfőn őrizetbe vett férfi ellen minősített emberölés bűntettének kísérlete, közrend- és csendháborítás, valamint veszélyes tárgyak jogtalan viselésének gyanújával indult eljárás.

„Ártatlan vagyok” – mindössze ennyit nyilatkozott Daniel Gabriel Husein kedden, a törvényszékre érkezésekor.

Dasaev ügyvédje, Angelica Ionel szerint védence csak a közrendháborítás vádja kapcsán ismeri el bűnösségét. „Úgy véljük, hogy e támadásban ő nem vétkes, vagy csak részben volt hibás, mert amikor a botrányt kirobbantó négy sportoló elkezdte ütlegelni, ő visszaütött. Az, hogy úgy hívják, ahogy hívják, és priusza van, még nem jelenti azt, hogy ő kezdeményezte ezt a botrányt. Agresszió érte, és védekezett, ahogyan tudott” – nyilatkozta az ügyvéd az Agerpres hírügynökségnek.

A rendkívül erőszakos megnyilvánulásairól elhíresült alvilági figura büntetett előéletű, Spanyolországban kerítés és nemi erőszak miatt ítélték el.

Mint arról beszámoltunk, a brăilai kosárlabdaklub egy hónappal ezelőtt szerződtetett két amerikai játékosát, a 24 éves Darrel Bowie-t és a 25 éves Joseph McClaimet egy helyi szórakozóhely teraszán támadták meg a vasárnapra virradó éjszaka, és több késszúrást ejtettek rajtuk. Mindkettejüket megműtötték, állapotuk stabil. Bowie-t a bukaresti Floreasca kórházban, társát a brăilai kórházban kezelik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat