HIRDETÉS

Elindult a jelentkezés a kibővült Örökségünk Őrei vetélkedőre

Krónika 2018. október 05., 19:44
HIRDETÉS

Közzétette az Örökségünk Őrei – Fogadj örökbe egy műemléket! elnevezésű vetélkedő idei kiírását az RMDSZ ügyvezető elnökségének kulturális főosztálya.

Fotó: Facebook/Örökségünk őrei

„A 2012-ben útnak indított örökségvédelmi programunknak az a különlegessége, hogy maguk, a fiatalok alakítják saját ötleteik alapján. Öt év alatt olyan mozgalommá tették az Örökségünk Őreit, amelyet ma már európai sikertörténetként emlegetnek” – mondta Hegedüs Csilla kultúráért felelős ügyvezető alelnök.

A program keretében a középiskolás diákoknak ki kell választaniuk egy-egy műemléket, és fel kell fedezniük, illetve másoknak is meg kell mutatniuk azokat az értékeket, történeteket, különleges eseményeket, amelyek egyedivé teszik az épületet.

HIRDETÉS

Az idei évad újdonságai közé tartozik, hogy a kulturális főosztály felterjesztette a vetélkedőt a tanügyminisztérium országos versenynaptárába, így az Örökségünk Őrei országos vetélkedővé válhat. Emellett idén Szatmár megye is benevez a versenybe, így immár 10 megyére terjed ki az Örökségünk Őrei erdélyi hálózata.

Az idei évad végén az iskolai, városi, megyei és regionális megmérettetések után országos döntőt is szerveznek a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégiummal közösen 2019 áprilisában Kolozsváron. Az új kiírás három nyertes csapata – az eddigi évekhez hasonlóan – Winkler Gyula EP-képviselő meghívására 2019. április 8–10. között brüsszeli tanulmányútra mehet.

A versenyben nemcsak a diákok vehetnek részt, hanem bevonnak szakembereket, diáktársakat, szülőket, barátokat egyaránt. „Az Örökségünk Őrei mozgalom olyan generációt nevel, amelynek igénye a magyar épített örökség megbecsülése, amely nemcsak nyilatkozatokban, hanem tettekkel is hozzájárul ahhoz, hogy jövőnk legyen itthon, Erdélyben” – hangsúlyozta Hegedüs Csilla. Az érdeklődő diákok október 15-ig jelentkezhetnek a versenyre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS