Úszó Eb: Verrasztó Dávid arany-, Késely Ajna ezüstérmes lett 400 méter gyorson Glasgow-ban

MTI 2018. augusztus 09., 20:35 utolsó módosítás: 2018. augusztus 09., 20:45

Verrasztó Dávid aranyérmet szerzett, s ezzel megvédte címét 400 méter vegyesen a Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján. Késely Ajna ezüstérmet szerzett ugyanebben a számban.

Verrasztó Dávid Fotó: MTI

Verrasztó 4:10.65 perces idővel csapott célba, ezzel sorozatban harmadszor lett a kontinens legjobbja. A 29 éves versenyző a szám történetének legidősebb Európa-bajnoka.

Verrasztó Dávid a legjobb idővel került a fináléba, azonban már előre beharangozta a brit Max Litchfielddel várható különcsatájukat.

A fináléban szinte végig fej-fej mellett haladtak, az utolsó fordulónál a magyar versenyző került előnybe, és talán az Eb egyik legszorosabb célba érkezésével nyert.

Késely Ajna

Késely Ajnának ezüstérem jött össze 400 méter gyorson az úszó Európa-bajnokság zárónapján. A 16 éves magyar versenyző 4:03.57 junior Európa-csúccsal csapott célba. Késely – aki korábban 800 méteren ezüst-, 1500 méteren pedig bronzérmet szerzett – 4:08.77-tel a legjobb idővel várta a finálét. A rajt után az élre állt, féltávnál vezetett, az utolsó ötven méteren legnagyobb riválisával, Simona Quadarellával vívott élet-halál harcot, de a benyúlás a nagyobb fizikai paraméterekkel rendelkező olasznak jött ki jobban, s 22 századdal hamarabb érintette a falat.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat