HIRDETÉS

Sabaté a magyarok védekezésén javítana a kézi-vb előtt

Hírösszefoglaló 2017. január 09., 15:52

A magyar férfi kézilabda-válogatott 32-26-ra legyőzte Egyiptom csapatát a dániai Bygma-kupa felkészülési torna harmadik, utolsó fordulójában vasárnap. A tornát a zárókörben Izland ellen győztes hazai együttes nyerte meg, míg a magyar csapat a második helyen végzett. 

Javier Sabaté, a piros-fehér-zöldek szövetségi kapitánya – akinek csapata a szerdán kezdődő franciaországi világbajnokságra készül – úgy véli, remek volt a tanítványok hozzáállása a tornán, és jó a hangulat is a keretben, amit nagyon fontosnak tart.

„A védekezésünk nem rossz, de ezen még lehet finomítani, hangolni, szeretnénk még jobbá tenni a vb-ig, illetve majd Franciaországban. A védekezésből indulnak ki a gyors lerohanásaink is, fontos, hogy tudjunk futni a labdával. Mostanra eljutottunk odáig, hogy mindenki pontosan tudja, mikor, mit kell csinálnia a pályán, ami azért is fontos, mert a világbajnokság terhelése miatt el kell osztanunk a terhelést, és mindenkire számítunk. Nehéz lesz a franciaországi torna, a hátralévő néhány napban kicsit pihenünk és persze dolgozunk tovább” – nyilatkozta a spanyol szakember.

A január 11–29. között Franciaországban rendezendő vb-n a magyar válogatott az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes német, az Eb-harmadik horvát, valamint a fehérorosz, a chilei és a szaúdi csapattal szerepel egy csoportban. A magyar együttes pénteken Rouenban játssza első csoportmérkőzését, az ellenfél Németország lesz.

A dániai torna eredményei: Dánia–Magyarország 24-21 (8-10), Izland–Egyiptom 30-27, Magyarország–Izland 30-27 (18-15), Dánia–Egyiptom 36-26, Magyarország–Egyiptom 32-26 (18-13) és Dánia–Izland 34-26. A végeredmény: 1. Dánia 6 pont, 2. Magyarország 4, 3. Izland 2, 4. Egyiptom 0.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS