Nehéz BL-csoportban a címvédő Győr, illetve a Veszprém is

MTI 2017. július 01., 00:02

Nehéz csoportba került a címvédő Győri Audi ETO KC a női kézilabda-Bajnokok Ligája pénteki sorsolásán, de a férfiak között a Telekom Veszprémre és a MOL-Pick Szegedre is erős ellenfelek várnak.

Fotó: EHF

A ljubljanai ceremónián eldőlt, hogy a győriek – az előző idényhez hasonlóan – az orosz Rosztov-Donnal és a dán Midtjyllanddal mérkőznek a minél jobb helyezésért, míg a csoport negyedik tagja ezúttal a francia Brest lett.

A tavasszal negyeddöntős Ferencvárosra a BL-ezüstérmes macedón Vardar Szkopje, továbbá a norvég Larvik és a második selejtezőtorna győztese vár – ez a német Thüringer HC, a svéd Höörs, az osztrák Hypo NÖ és a spanyol Mecalia Atlético Guardés közül kerül ki. A selejtezőtornát szeptember 9-én és 10-én rendezik.

A BL-bronzérmes Bukaresti CSM -nek a Nyköbing (dán), a Krim Ljubljana (szlovén) és a Vistal Gdynia (lengyel) jutott.

A csoportkör október 6-án kezdődik és november 19-ig tart, a kvartettekből az első három jut a következő szakaszba.

A férfiak sorsolásán az előző idényben bronzérmes Telekom Veszprém a két évvel ezelőtti első Kielcével, az egyik leggazdagabb klubnak számító PSG-vel, az Aalborggal, a Breszttel, a Celjével, valamint két német együttessel, a Flensburggal és a Kiellel került azonos csoportba, azaz

nem számíthat könnyű összecsapásokra.

Érdekesség, hogy a veszprémiek új vezetőedzője, a svéd Ljubomir Vranjes korábban hét évig irányította a Flensburgot, így jó ismerősként térhet majd vissza Németországba.

A másik nyolcasba sorsolt MOL-Pick Szeged – amely az elmúlt szezonban negyeddöntőig jutott – a kilencszeres bajnok Barcelona és a címvédő Vardar Szkopje mellett a Löwent, a Wisla Plockot, a Kristianstadot és Nantes-ot kapta, s bár a továbbjutása vélhetően nem lesz veszélyben, alaposan meg kell majd küzdenie az egyenes kieséses szakaszban még kedvező párosítást biztosító negyedik helyért.

A csoportkör szeptember 13-án kezdődik, március 4-én zárul. A csoportok első helyezettjei egyből a negyeddöntőbe kerülnek, a 2-6. helyen végzők pedig a negyeddöntőbe jutásért egy újabb párharcot játszanak.

A Bajnokok Ligája csoportbeosztása

Férfiak, A csoport: Barcelona (spanyol), Vardar Szkopje (macedón), Löwen (német), PPD Zagreb (horvát), Wisla Plock (lengyel), MOL-PICK SZEGED, Kristianstad (svéd), Nantes (francia)
B csoport: TELEKOM VESZPRÉM, Kielce (lengyel), Paris Saint-Germain (francia), Aalborg (dán), Meskov Breszt (fehérorosz), Celje (szlovén), Flensburg (német), THW Kiel (német).

Nők, A csoport: BUKARESTI CSM, Nyköbing (dán), Krim Ljubljana (szlovén), Vistal Gdynia (lengyel)
B csoport: GYŐRI AUDI ETO KC, Rosztov-Don (orosz), FC Midtjylland (dán), Brest (francia)
C csoport: Vardar Szkopje (macedón), Larvik (norvég), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, 2. selejtezőtorna győztese
D csoport: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Metz (francia), SG BBM Bietigheim (német), 1. selejtezőtorna győztese
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat