Női kézi-BL: Neaguék feltámadtak, az FTC ismét kikapott a Bukaresti CSM-től

MTI 2018. november 11., 18:13 utolsó módosítás: 2018. november 11., 18:15

A Ferencváros hat góllal kikapott a Bukaresti CSM csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, vasárnap Érden.

Hiába fogták a zöldmezes ferencvárosi védők, Amanda Kurtovic (középen) és a Bukaresti CSM könnyed győzelemmel került ki a „szorítóból” Fotó: MTI

A két csapat negyedik alkalommal találkozott egymással, és a bukarestiek negyedszer győztek. Az FTC keretéből ezúttal is hiányzott a montenegrói Djurdjina Malovic és Bobana Klikovac, míg a holland Danick Snelder és Szikora Melinda visszatért ugyan, de mindketten csupán a cseresorból nézték a találkozót.

Még két perc sem telt el a meccsből, amikor a magyar csapat már a harmadik gólját dobta, a vendégek viszont Bíró Blanka védései miatt csak a negyedik percben voltak először eredményesek. A bukarestiek részéről Dragan Djukic – a Szeged férficsapatának korábbi vezetőedzője – már a hatodik perc elején időt kért, ezzel sikerült is kizökkentenie a Ferencvárost.

Nerea Pena hibái és Kovacsics Anikó kihagyott büntetője után egyenlített a román csapat (5-5), majd a 13. percben első alkalommal vezetett (6-7).

Az elmúlt időszakban botladozó, és edzőváltáson is áteső bukarestiek 9-2-es sorozatot produkáltak, majd kettős emberhátrányban is betaláltak, mert az FTC támadásban és védekezésben sem tudott úgy teljesíteni, ahogyan a meccs elején. A hazaiaknál a kezdeti lendületet a fáradtság és a fásultság váltotta fel. A ferencvárosiak az első félidő utolsó tíz percében csak egyszer találtak be, így a szünetben már hét góllal vezetett a bukaresti csapat. A második felvonás elején 4-0-s szériával felzárkózott a Ferencváros, de a folytatásban felváltva estek a gólok, a magyar együttesnek nem volt reális esélye az egyenlítésre. A mezőny legeredményesebb játékosa Cristina Neagu volt kilenc góllal.

Eredmény,
női Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, D csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Bukaresti CSM (román) 28-34 (10-17)
--------------------------------------------------------------
a Ferencváros gólszerzői: Pena, Háfra 6-6, Kovacsics 5, Lukács 4, Klivinyi, Márton 2-2, Faluvégi, Mészáros, Schatzl 1-1

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat