HIRDETÉS

Ghionea országos premierként tábort szervez fiatal kézilabdázóknak Nagybányán

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. június 23., 17:38
HIRDETÉS

Romániában még abszolút újdonságnak számító kézilabdatábort szervez július 3–9. között Valentin Ghionea Nagybányán.

A válogatott 33 éves balszélsője olyan 12 és 18 év közötti fiúk számára hirdette meg az eseményt, akik legalább két éve űzik ezt a sportot, és szeretnének új tapasztalatokat szerezni hivatásos játékosoktól és edzőktől.

„Úgy tudom, hogy Romániában ez lesz az első ilyen tábor, és nagyon örülök, hogy én lehetek az itthoni úttörője. Persze én is a külföldi példákból inspirálódtam” – mondta a Krónikának Ghionea. Tájékoztatása alapján például Spanyolországban rendszeresek az ilyen táborok.

HIRDETÉS

Nagy László, Kiril Lazarov és Víctor Tomás is szervez,

de vannak külön táborok, amelyeket kizárólag kapusoknak szánnak. „Ezek nagyon hasznosak a gyermekek fejlődését nézve” – véli a 2008-as és a 2015-ös esztendő legjobb romániai kézilabdázója.

A külföldön népszerű kezdeményezés itthon is kedvező fogadtatásra lelt, hiszen tájékoztatása szerint a szülők nagyon fellelkesedtek az ötlettől, és a több tucat résztvevő láttán már télen le kellett zárniuk a nevezéseket. „Számíthatok a válogatottbeli csapattársaim és több európai klubnál szereplő kézilabdázó támogatására is, mert

fontos, hogy a gyermekek találkozhassanak példaképeikkel, legyenek előttük követendő minták”

– ecsetelte. Ghionea a Nagybányai Minaur és a Dinamo után három évet Szegeden játszott, majd a Resicabányán és a Konstancai HCM-nél eltöltött egy-egy szezon után Lengyelországba igazolt, ahol 2012 óta erősíti a Wisla Plock alakulatát.

Nem véletlen, hogy több, európai tapasztalattal rendelkező sportoló támogatja most a kezdeményezését – többek között

a korábbi szerb–magyar válogatott irányító, Nikola Eklemovic közreműködésére is számít az 1999 és 2005 között született fiataloknak szervezett „útmutatás” során.

„Minket nem érdekel, hogy a gyerekek milyen felkészültséggel érkeznek hozzánk, hiszen nem válogatottat alakítunk. Egyszerűen a hivatásos pálya irányába szeretnénk terelgetni őket” – szögezte le lapunknak Ghionea. Ehhez zsúfolt programot dolgoztak ki számukra, de a napi rendszeres kézilabdaedzéseken kívül szabadidős tevékenységeket is szerveznek majd az egyhetes nagybányai táborban.

HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS