Székelyföldi Blues fesztivál Sepsiszentgyörgyön

Bíró Blanka 2013. augusztus 15., 19:04

Pénteken kezdődik Sepsiszentgyörgyön az I. Székelyföldi Blues Fesztivál, amely a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat része, és amelyet a Kónya Ádám Művelődési Ház és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület szervez.

A MUKKK fontos katalizátora a sepsiszentgyörgyi zenei életnek, 2007 óta szervezi a jazz, blues és más műfajú koncerteket, táborokat, műhelymunkákat ezzel hozzájárulva a helyi zenekarok fejlődéséhez is. Szintén a MUKKK szervezi a Blues Klubot, ennek továbbfejlesztéseként kerül sor az első Székelyföldi Blues Fesztiválra, a Székely Nemzeti Múzeum kertjében, mely az utóbbi években „bejáratott” koncerthelyszín lett, kisgyerekes családok is szívesen látogatják. Lázár- Prezsmer Endre művelődésszervező, a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület alapítója úgy fogalmazott, a sok koncert kialakított Sepsiszentgyörgyön egy népes értő közönséget, melyhez folyamatosan csatlakoznak a fiatalok.

A tendencia hatással van az egész régióra, szintén értő közönség alakul a többi székelyföldi városba, ahova gyakran elviszik a Sepsiszentgyörgyre meghívott zenészeket, vagy a zeneszeretők látogatnak el a sepsiszentgyörgyi koncertekre. Pénteken a fesztiválon fellép a Kiss–Nagy–Veress Blues Trio, a temesvári, marosvásárhelyi és csíkszeredai zenészeket a hazai pályán játszó Black Betty együttes követi, majd a brassói Fernet Happy Blues Company lép színpadra. Szombaton a sepsiszentgyörgyi Blúz Band, a gyulai Borsodi Blue Trio lép fel, a Mircea Tiberian Group pedig az amerikai John Betsch-el mutatkozik be. A fesztiválon bor- és sajtkóstolóra és vásárra is sor kerül.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat