Visszavonul Thiesz János kovásznai polgármester

Bíró Blanka 2016. február 05., 13:31

Nem indul újabb mandátumért az idei helyhatósági választásokon Thiesz János, Kovászna város polgármestere. Az elöljáró lapunknak elmondta: személyes okokból döntött úgy, hogy visszavonul a közéletből, az elmúlt év végén ugyanis megszületett az unokája, ennek nyomán Thiesz szeretne több időt tölteni a családjával.

A fürdőváros polgármestere felidézte: 2008-ban Lőrincz Zsigmond egykori elöljáró mellett kezdett dolgozni alpolgármesterként, majd Lőrincz halála után folytatta a közösen megkezdett projekteket. Thiesz úgy érzi, 8 év alatt sikerült megváltoztatni Kovászna arculatát. Az infrastruktúra-fejlesztést célzó projekt keretében 16 utcát korszerűsítettek, kicserélték a vezetékeket, és felújították zöldövezeteket.

„Nyolc év hosszú idő a közigazgatásban, az elmúlt év pedig a pályázati határidők miatt hatványozottan nehéz volt, most már jöhetnek a fiatalok” – fogalmazott Thiesz. A napokban Tamás Sándor, az RMDSZ háromszéki elnöke jelentette be, a megye négy városában a jelenlegi RMDSZ-es polgármesterek közül három vállal újabb mandátumot, de azt nem pontosította, hogy Thiesz az, aki nem indul, illetve arról sem beszélt, hogy ki lesz az új jelölt.

A híresztelések szerint Gyerő József kovásznai tanácsos méretkezne meg az RMDSZ színeiben, de ő úgy nyilatkozott: a szövetség még nem hivatalosította a jelöltek listáját. Az eddigi információk alapján Lázár Kiss Barna újra megméretkezik Baróton, Bokor Tibor pedig Kézdivásárhelyen, és bár Antal Árpád még nem hozta nyilvánosságra döntését, a megyei szervezet ezek szerint biztosra veszi, hogy ismét indul a sepsiszentgyörgyi polgármesteri székért.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat