Személyi igazolványokat és jogosítványokat hamisító bandát füleltek le Brassó megyében

2017. október 27., 14:56

A Brassó megyei szervezett bűnözés és terrorizmus elleni főosztály (DIICOT) ügyészei hat személyt vettek őrizetbe, akiket azzal gyanúsítanak, hogy idegen állampolgárok és külföldön élő román állampolgárok számára hamisítottak személyazonossági igazolványokat és gépjárművezetői engedélyeket.

A DIICOT közleménye szerint a gyanúsítottak a 2017-es év folyamán okmányhamisításra szakosodott bűnszervezetet hoztak létre. A szervezet tagjai Brassó megyében és Bukarestben dolgoztak, személyazonossági igazolványokat, gépjárművezetői engedélyeket, közjegyzői meghatalmazásokat hamisítottak külföldiek és román állampolgárok számára, pénzért cserébe – írja az Agerpres.

A bűnszervezet tagjai több személyt is becsaptak, az állítva, hogy pénzért cserébe egyszerűbben hozzájuthatnak a gépjárművezetői engedélyükhöz. 

Általában 1000 és 2000 euró közötti összegeket kértek a károsultaktól. Főként olyan román állampolgárokat szemeltek ki áldozatként, akik külföldön élnek és rövid időre látogattak haza.

A csütörtöki házkutatás során számítógépet, táblagépet, laptopot, 11 merevlemezt, 12 nyomtatót, több tucat mobiltelefont és SIM-kártyát, nyolc pendriveot, 33 CD-t, okmányhamisításhoz használt speciális eszközöket, hamisított engedélyeket, 2.270 eurót, 480 angol fontot és 1.800 lejt foglaltak le.

Az ügyészek a gyanúsítottak 30 napos letartóztatását kérik pénteken a Brassó megyei törvényszéktől.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat