Megnyílt a brassói állatkert

Kőrössy Andrea 2014. október 07., 16:27

Két évig tartó korszerűsítés és bővítés után nyitották meg hétfőn a brassói állatkertet, amely az illetékesek szerint már most az ország legmodernebb, illetve hamarosan a leglátogatottabb ilyen jellegű létesítménye lesz. 

George Scripcaru polgármester elmondta: a munkálatok még nem értek véget, a továbbiakban ugyanis be kell rendezniük a planetáriumot, és az egzotikus madaraknak, valamint hüllőknek otthont adó épületben is akad még tennivaló, illetve több állatot szeretnének ide beköltöztetni.

„Nem egyszerű felújítást és bővítést végeztünk, hanem teljes koncepcióváltást hajtottunk végre: az állatkertet kikapcsolódási és oktatási létesítménnyé alakítottuk” – magyarázta a brassói elöljáró.

Scripcaru kifejtette: nem titkolt céljuk, hogy minél több gyermeket, iskolást az állatkertbe vonzzanak, a korszerű felszereléseknek köszönhetőek ugyanis a fiatalok akár egy egész napot is tartalmasan eltölthetnek szüleikkel vagy tanáraikkal a létesítményben. A népszerűsítés érdekében a gyermekek ezen a héten ingyenesen látogathatják az állatkertet.

A korszerűsítési és bővítési munkálatokat tulajdonképpen már 2010 novemberében elkezdték, majd 2012 júniusában bezárták a létesítményt: az állatkert alapterülete az akkori négy hektárról tízre növekedett. Az állatoknak otthont adó helyszínek felújítása mellett planetáriumot, állatorvosi kórházat, játszóházat, kávézót, irodákat és konyhát is kialakítottak, ahol mindegyik állatnak elő tudják készíteni a napi betevőjét.

Az állatkert 9-től 18 óráig – március és szeptember között 20 óráig – látogatható, a jegy ára felnőtteknek 10, diákoknak 5 lej. Az állatkertben végzett nagyszabású munkálatok értéke 31 millió lej volt, ebből 22 milliót biztosított a környezetvédelmi minisztérium, a helyi önkormányzat pedig 8,8 millió lejjel járult hozzá a projekthez.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat