Bőkezűek voltak a szalontaiak

Nagy Orsolya 2011. december 13., 08:05
Jelentős összeg, 16 500 euró gyűlt össze a nagyszalontai RMDSZ-szervezet hagyományos jótékonysági bálján. A pénzt Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványának ajánlották fel, amely árvaházat is működtet a Bihar megyei városban – mondta el a Krónikának Török László polgármester, a helyi RMDSZ elnöke.

Megtudtuk: az eseményre már nyolcadik alkalommal került sor, valamennyiszer karácsony előtt. „Az ünnepek közeledtével az emberekben felerősödik a szeretet érzése, ilyenkor szívesebben adakoznak” - mondta az elöljáró. A jótékonysági estélyre nagyon sokan eljöttek, Török László elmondása szerint pótasztalokat és székeket is be kellett vinni a terembe. A rendezvényen Böjte Csaba ferences szerzetes is jelen volt, illetve díszvendégként szólalt fel Kelemen Hunor szövetségi elnök, a művelődésügyi tárca vezetője, aki a nemes ügyért való összefogásra szólította fel a jelenlévőket. Az estélyen átadták a Bocskai-díjat: ezúttal a helybéli Toldi Néptánccsoport érdemelte ki az elismerést, amelyet Bánki Erik országgyűlési képviselő, az ifjúsági és sportbizottság elnöke adott át.

Török László felhívta a figyelmet arra, hogy aki boldogabb karácsonyt szeretne szerezni egy rászoruló gyermeknek, még megteheti, hiszen idén is él a cipősdoboz-akció. A lezárt, becsomagolt, játékokat vagy iskolaszereket, esetleg tartós élelmiszert tartalmazó dobozokat a szalontai RMDSZ-székházban kell leadni. Böjte Csaba alapítványának köszönhetően egyébként idén már tizenkét rászoruló gyermek kap ebédet iskola után.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
Hallgassa online rádióinkat