Krónika Online
2017. március 23., csütörtök; Ma Emőke napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Jól haladnak a mezőgazdasági kifizetésekkel

Kömény Kamilla | 2017.01.05. [12:38]

Mintegy 90 százalékban folyósították már az elmúlt évi mezőgazdasági támogatások összegét a Hargita megyei gazdálkodóknak. Ez az arány jelentősen meghaladja a korábbi években felmutatott „eredményeket”.

apia vn 002_b

December elsejéig az előlegeket folyósították, azt követően pedig a végleges kifizetéseket is elindította a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) a 2016-os egységes mezőgazdasági támogatásokra. A legtöbb támogatási formát már kifizették, csak az úgynevezett összekapcsolt támogatások utalása van hátra – osztotta meg velünk Haschi András.

A Hargita megyei APIA igazgatója hozzátette, mostanra az igénylő több mint 26 ezer gazdából mintegy húszezer megkapta a kért juttatások értékét – kivétel a fent említett támogatásra járó pénzt. Azt is megtudtuk, mintegy ötezer gazda azonban egyáltalán nem kapott a támogatásokból: az előző évekhez hasonlóan azoknak kell a továbbiakban is várakozniuk a kifizetésekre, akiknek kérelme ellenőrzés alá esett, vagy igénylésével valamilyen probléma adódott. 

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
2.
++++
2017.01.20., péntek [17:43]
Még mindig ellenőriznek???Idjig nem volt idejük!!Vagy most kezdik el méteres hóban??? Vagy kell a kamat ???s az zsebre vágni??? még senki nem kapott semmit
1.
cici
2017.01.20., péntek [17:30]
Sajnalom de a hazugsag felulmulta a valos dolgokat,nagyon sokan varnak a penzre de sehol semmi.Konnyu azt irni,hogy ellenorzes miatt amikor atveszik a doszart milyen ellenorzest vegeznek.Honapok teltek el azota es evrol evre tobb az ellenorzott doszar.Akik hivatottak a doszar osszealitasara akkor evrol evre tompulnak vagy mi az oka a sok hibanak.Idihuzas az egesz.
Hozzászólások2