HIRDETÉS

Jól haladnak a mezőgazdasági kifizetésekkel

Kömény Kamilla 2017. január 05., 12:38

Mintegy 90 százalékban folyósították már az elmúlt évi mezőgazdasági támogatások összegét a Hargita megyei gazdálkodóknak. Ez az arány jelentősen meghaladja a korábbi években felmutatott „eredményeket”.

Fotó: Veres Nándor

December elsejéig az előlegeket folyósították, azt követően pedig a végleges kifizetéseket is elindította a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) a 2016-os egységes mezőgazdasági támogatásokra. A legtöbb támogatási formát már kifizették, csak az úgynevezett összekapcsolt támogatások utalása van hátra – osztotta meg velünk Haschi András.

A Hargita megyei APIA igazgatója hozzátette, mostanra az igénylő több mint 26 ezer gazdából mintegy húszezer megkapta a kért juttatások értékét – kivétel a fent említett támogatásra járó pénzt. Azt is megtudtuk, mintegy ötezer gazda azonban egyáltalán nem kapott a támogatásokból: az előző évekhez hasonlóan azoknak kell a továbbiakban is várakozniuk a kifizetésekre, akiknek kérelme ellenőrzés alá esett, vagy igénylésével valamilyen probléma adódott. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
2 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS