Krónika Online
2017. március 23., csütörtök; Ma Emőke napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

December 30-áig kérvényezhető a gázolajár-támogatás

Kömény Kamilla | 2016.12.15. [14:22]

December 30-ig nyújthatják be a gazdák a gázolajár-támogatásra vonatkozó igényléseket a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségeknél (APIA).

oszi vetes vn 007_b

Haschi András, az APIA Hargita megyei vezetője közölte, az ünnepekre való tekintettel arra kérik az érintetteket, hogy amennyiben tehetik, még karácsony előtt keressék fel az ügynökséget. A növénytermesztők esetében a kérelmezéshez csatolni kell az erre vonatkozó kitöltött formanyomtatványt, a mezőgazdasági regiszter kivonatát, az APIA által kiadott nyomtatvány, a cégbejegyzési iratokat, a kérelmező személyazonossági igazolványát, egy kincstári számlaszámot, illetve a 2017-es területalapú támogatások tervét.

Az állattartóktól kérik a kitöltött formanyomtatványt, a mezőgazdasági regiszter kivonatát, a cégbejegyzési iratokat, a kérelmező személyazonossági igazolványát, egy kincstári számlaszámot, emellett pedig az APIA által kiadott nyomtatványt, illetve egy nyilatkozatot az állatállományról.

Mint ismeretes, azok a gazdák részesülhetnek a mezőgazdasági munkálatokhoz felhasználható gázolajár-támogatásban, akik jogi személyként szerepelnek az APIA rendszerében, a helyi önkormányzatnál vezetett mezőgazdasági regiszterben és az állatorvosi adatbázisban. Emellett pedig legkevesebb egy hektáron gazdálkodnak, és/vagy állatokat tartanak.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét