HIRDETÉS

December 30-áig kérvényezhető a gázolajár-támogatás

Kömény Kamilla 2016. december 15., 14:22

December 30-ig nyújthatják be a gazdák a gázolajár-támogatásra vonatkozó igényléseket a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségeknél (APIA).

Fotó: Veres Nándor

Haschi András, az APIA Hargita megyei vezetője közölte, az ünnepekre való tekintettel arra kérik az érintetteket, hogy amennyiben tehetik, még karácsony előtt keressék fel az ügynökséget. A növénytermesztők esetében a kérelmezéshez csatolni kell az erre vonatkozó kitöltött formanyomtatványt, a mezőgazdasági regiszter kivonatát, az APIA által kiadott nyomtatvány, a cégbejegyzési iratokat, a kérelmező személyazonossági igazolványát, egy kincstári számlaszámot, illetve a 2017-es területalapú támogatások tervét.

Az állattartóktól kérik a kitöltött formanyomtatványt, a mezőgazdasági regiszter kivonatát, a cégbejegyzési iratokat, a kérelmező személyazonossági igazolványát, egy kincstári számlaszámot, emellett pedig az APIA által kiadott nyomtatványt, illetve egy nyilatkozatot az állatállományról.

Mint ismeretes, azok a gazdák részesülhetnek a mezőgazdasági munkálatokhoz felhasználható gázolajár-támogatásban, akik jogi személyként szerepelnek az APIA rendszerében, a helyi önkormányzatnál vezetett mezőgazdasági regiszterben és az állatorvosi adatbázisban. Emellett pedig legkevesebb egy hektáron gazdálkodnak, és/vagy állatokat tartanak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS